Languages:  Български  English  
Currencies:  


Самардала

Започва от: 1.40лв.

Моля изберете:

Грамаж Нето







Добави в количката:



Самардалата (Nectaroscordum siculum ssp. bulgaricum syn. Allium bulgaricum) е тревисто растение от семейство Лукови. Изсушена и стрита, се използва като подправка, често като съставка в шарена сол.

Разпространение и приготвяне:
В България самардалата (див лук), като подправка е най — разпространена в Сливенска, Старозагорска област, Странджа и района над Слънчев бряг. Расте на луковици, от които излизат по два и повече тънки стръка на дължина до 40 см. Прекрасна подправка за варени меса, печени гъби, пиле, картофи, яйца, ястия с ориз, пресни краставици и домати.

Състав: самардала, сол.




Вашият IP адрес е: 54.144.14.134