Languages:  Български  English  
Currencies:  


Какао 22% алкализирано

Започва от: 2.20лв.

Моля изберете:

Грамаж НетоДобави в количката:  • Модел: 1673

Родината на какаото е Централна и Южна Америка. Още ацтеките го употребявали за приготвяне на тонизиращо питие, което наричали шоколатъл (от там идва и названието на шоколада). След откриването на Америка, испанците първи пренасят какаото в Европа. То добива особена популярност във Франция под формата на гореща подсладена напитка.
Освен за промишлено производство на шоколади, бонбони и др., какаото се използва в сладкарството за приготвяне на кремове, сладоледи, различни сладкиши и напитки.
Какаото въздейства тонизиращо и ободряващо. В зърната на какаото се съдържа полезното вещество - флаванол, който е в състояние значително да подобри кръвообращението в мозъка. Какаото сваля кръвното налягане. Ежедневната консумация на богата на флаваноли какаова напитка може да направи обратими животозастрашаващите увреждания на кръвоносните съдове, свързани с диабета. Помага на хора с депресия или при предменструален синдром. Подходящо е и за деца.
Какаото, което продаваме в магазина е с тъмен цвят и приятен аромат на шоколад. Със сигурност ще задоволи вкуса и на най-взискателните.

Страна на произход: Холандия
Отзиви: 1

Вашият IP адрес е: 44.192.38.49