Languages:  Български  English  
Currencies:  


Какаови зърна

Започва от: 6.00лв.

Моля изберете:

Грамаж Нето






Добави в количката:



  • Модел: 957

Сурови какаови зърна, Raw Cocoa beans (Theobroma cacao)

Какаовите зърна са изключително богати на флавоноиди (епикатехин), които имат благоприятно въздействие върху сърдечносъдовата система. Съдържанието на флавоноиди в суровото какао е значително по-голямо отколкото в продуктите произведени с какао. Една от причините е, че флавоноидите не търпят термична обработка и много от тях биват унищожени в процеса на приготвяне на продукта. Друг фактор е чисто процентното отношение на какаото и останалите съставки в съответния продукт.
Какаото е богато на антиоксидантни, витамини и микроелементи като магнезий, желязо и калций.

Изследвания показват значителна полза при употребата на какао и продукти с високо съдържание на какао, като превенция за сърдечносъдови и ракови заболявания.

Средно съдържание на 100g:
Енергия - 603Kcal
Белтъчини - 14g
Мазнини - 46g
Въглехидрати - 35g
Калций - 183mg
Желязо - 199mg
Магнезий - 339mg

Произход: Перу



Разрез на какаовата шушулка със зърната в сърцевина.



Сушене на какао.



Дърво с какаови шушулки.




Вашият IP адрес е: 3.238.82.77