Languages:  Български  English  
Currencies:  


Банча Арашияма - зелен японски чай

Започва от: 10.15лв.

Моля изберете:

Грамаж Нето
Добави в количката:  • Модел: 2227; 10160
  • Производител: Oxalis   Японски чай, който е подходящ и за деца, поради ниското съдържание на кофеин. Този чай има леко загатнат вкус на пръст и има само следи от кофеин. Направен е от по-големи и груби листа, които се кастрят в края на сезона от растения до тригодишна възраст. Затова го наричат тригодишен чай. Ароматът може да се засили в зависимост от времетраенето на извличането, съобразно индивидуалният вкус и предпочитания. Подходящ за ежедневна напитка и "пасва" добре с японска храна, особено с ястия силно гарнирани със соев сос. Запарката е с жълтеникавокафяв до кафеникав цвят, с опушен вкус. Най-добър е когато се пие горещ, става обаче да бъде сервиран и охладен, но не студен. Той е отличен за вечерта, тъй като е лек и с по-малко кофеин. В неговия пълен с наслада вкус, много любители на чая ще открият, че е много релаксиращ. Не се подвеждайте от простотата на Банча, защото той съдържа голямо количеството калций, витамин А, ниацин и желязо. Този чай се препоръчва специално в някои диети.

Банча има две подкатегории:
Хожича – прави се от печени листа банча, което е причина за аромата на пръст и дървесина.
Генмайча - това е смес от листа банча и препечен ориз. Тази светло кафява напитка е с пикантен, зърнест, леко солен вкус. Независимо от ползите за здравето, продукта не е предназначен за лечение или предотвратяване на заболяване.

Препоръки за приготвяне: За всеки 250 мл. обем се слагат по 2 гр. листа, заливат се с вода с температура 80ºС и след запарване 3 мин., чаят се прецежда и сервира.

Може да се запари до 3-4 пъти.

произход: Япония
Вашият IP адрес е: 3.80.4.147