Languages:  Български  English  
Currencies:  


Жасмин зелен чай 100 грама АКБАР

7.30лв.

Добави в количката:  • Модел: 2
  • Доставно тегло: 0.11кг.
  • Производител: Akbar Brothers

Едролистен зелен чай с Жасмин 100 грама, смес от елитни сортове китайски чай и свежи цветове жасмин.Зеленият чай се събира от най-добрите плантации в Юнан напролет и внимателно се съхранява до настъпване на лятото, когато на хълмовете на провинция Хенгксиан разцъфва жасмина. Всяка вечер чаят внимателно се наслоява със свежи цветове жасмин, които му придават сладникав аромат. Културата на потребление на зеленият чай с жасмин произлиза от корените на династия Санг и съществува повече от 800 години. В северен Китай по традиция с този чай се посрещат дългоочаквани гости.
 

Страна производител: Шри Ланка


Начин на приготвяне:
Една чаена лъжичка листа (около 1.5 – 2 гр) се залива с 200-250 мл. вода (70-80° С), запарва се около 3-5 мин, след което се прецежда. Може да се използва по-голямо количество (зависи от плътността на суровината и индивидуалния вкус). Някои народи запарват листата и втори път. В такъв случай е добре да добавите и малко нов чай.

 


Сигурно знаете, че белият, зеленият, черният, пу ер и оолонг(улонг) чай произлизат от едно и също вечно зелено растение - Camellia Sinensis. Разликата между тях се крие в начина на обработка на листата.

В следващите редове ще ви изброим предимствата и ползите от пиенето на зелен чай.

1. пиенето на зелен чай укрепва духа, повдига настроението, засилва паметта и мозъчната дейност.
2. Зеленият чай има освежаващо, ободряващо действие и помага при преумора.
3. предпазва от кариес на зъбите. Изследвания на английски учени потвърждават, че зъбният кариес е много по-рядко срещан у хората, които всекидневно пият зелен чай.
4. поддържа нормалната дейност на сърцето и стомаха.
5. стимулира циркулирането на кръвта и енергията.
6. предпазва от рак и злокачествен тумор. Засилва имунните функции на организма и действува благотворно за предпазване и лечение на лъчеви болести, при радиация и отравяния.
7. забавя и спира процеса на стареене на клетките и допринася за подмладяване и дълголетие.
8. съдържа немалко вещества, нужни за човешкия организъм. Цинкът, който се намира в зеления чай играе важна роля за правилното протичане на бременността.
9. прочиства кръвта от холестерол и други вредни вещества и наслоявания по стените на кръвоносните съдове. Предпазва и лекува атеросклероза, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания.
10. стимулира отделителната система, функциите на бъбреците и пикочния мехур.
11. укрепва двигателната способност на организма и нервната система.
12. лекува затлъстяване и разкрасява. Опъва кожата и отваря порите й.
13. влияе благотворно при очни болести и засилва очите.
14. регулира баланса между алкалите и киселините в организма.
15. изстудява тялото по време на летните горещини и по този начин адаптира телесната температура към външни условия. Девет минути след поемането на чая се отварят кожните пори, телесната температура спада с 1-2 градуса и човек се чувствува приятно по време на горещините.
Вашият IP адрес е: 18.206.92.240