Languages:  Български  English  
Currencies:  


Тахан сусамов, турски 750 гр.

9.40лв.

Добави в количката:  • Модел: 438
  • Доставно тегло: 0.79кг.

Таханът е изключително тачен в арабските страни и Турция. В азиатската кухня влиза в много и различни рецепти. Той се прави от маслодаен сусам и истинската му консистенция е като на гъста боза. Има обаче производители, които го смесват с брашно от сусам, за да покрият очакванията и желанията на потребителите. С това хранителните му качества не се накърняват, но много клиенти, когато се сблъскат с истински тахан казват, че е разреден с масло. Какъвто и продукт да изберете, колкото и гъст да бъде, знайте, че купувате една изключително ценна храна. Той е богат на витамини от групата В, на калций, белтъчини, аминокиселини, влакнини и др. Произвежда се от белен и небелен сусам, което определя цвета и прави малко различен вкуса му.
Таханът, който предлагаме е произведен в Турция. Както вероятно знаете, те са майстори на различни продукти от хранително-вкусовата промишленост. Препоръчваме да го опитате, за да изградите собственото си мнение и да имате база за сравнение.
Препоръки за употреба: Смесете част мед с 3 части тахан, разбъркайте добре. При желание, добавете смлени ядки. Използвайте за директна консумация, за палачинки или директно с хляб. Може да разбъркате с варено жито, просо, елда или булгур. Може да смесвате с кълнове и да използвате за закуска.
производител: Турция
тегло: 750 гр.Вашият IP адрес е: 3.235.180.193