Languages:  Български  English  
Currencies:  


Ти Куан Ин "Желязната богиня на милосърдието"

Започва от: 8.50лв.

Моля изберете:

Грамаж Нето
Добави в количката:  • Модел: 2228; 21196
  • Производител: Oxalis

Желязната богиня на милосърдието.

Вероятно най-известният китайски улонг. Tози ароматен и елегантен чай идва от централната провинция ФУЖИЯН. Къдравите, леко усукани листа, смес от кафяво до тъмнозелено, при запарване се разтварят и изглеждат като нарязана дантела. Първата настойка е с тъмномеден цвят и сладък, цветен аромат, като от орхидея. Има нетръпчив, деликатен вкус.

Улонг (или оолонг) е особен вид полуферментирал чай, със специфичен вкус и разнообразни ползи за здравето:
този чай е добър антиоксидант, предпазва клетките от действието на свободните радикали е силен съюзник в борбата с раковите заболявания; предпазва кръвоносните съдове от холестеролни наслагвания; подкрепя работата на сърцето, а след прекарана сърдечна атака, ускорява процеса на възстановяване; той е верен съюзник в борбата с излишните килограми - намалява усвояването на мазнините с храната; забавя признаците на стареене на кожата,  както и появата на бръчки и петна; има доказано действие при кожни екземи; ободрява, тонизира и зарежда организма с енергия; подобрява храносмилането и тонизира нервната система;

През последните години Оолонг/Улонг се доказва все повече като здравословна част от всяка диета. Със съдържание на кофеин наполовина по-малко в сравнение с кафето, този чай има потенциала да бъде напитка, подходяща за всеки по няколко пъти на ден.

Произход: Китай.

Препоръка за приготвяне:
- Вода: ~ 250ml;
- Суровина: ~ 2g;
- Температура: ~ 80ºС;
- Време за запарване: ~ 3min.
- Може да се запари до 4 пъти.
Вашият IP адрес е: 3.236.65.63