Languages:  Български  English  
Currencies:  


Нахутено брашно 500гр

2.70лв.

Добави в количката:  • Модел: 1955
  • Доставно тегло: 0.51кг.

Нахутът (Cicer arietinum), наричан често също леблебия (когато е печен) или сланутък, е растение от семейство Бобови. Той е една от най-рано култивираните от човека култури.
Често се използва за приготвяне на ястието хумус.
Хранителна стойност: Нахутът е добър източник на белтъчини (протеини), необходими на организма за клетъчното възстановяване. Изобилието от витамин Е укрепва имунитета, предпазва сърцето и поддържа здрави кожата и косата. Той съдържа и цинк, който подобрява функциите на имунната система и тимуса. В допълнение нахутът е полезен източник на изофлавони, които имат естрогеноподобен ефект и потискат образуването на тумори.
Ядките на нахута, подобно на тези на повечето бобови растения, са богат източник на белтъчини (около 20% от сухото съдържание). Те са също така добър източник на лецитин и фолиева киселина. Съдържанието на мазнини е ниско в сравнение с други ядки (например орехи, фъстъци и др.), което го прави изключително подходящ за включване към диетични режими, за сосове, супи, панировки, различни видове тестени и сладкарски изделия. Прибавянето към пшеичното (около 10-20%) подобрява качествата на хлебни, макаронени и сладкарски изделия. От нахутеното брашно в чист вид или в смес със сухо мляко се приготвят разнообразни детски каши и храни.

Производител: ЕТ ТИТ - Теньо Тенев, гр.Камено

 

 

 
Вашият IP адрес е: 44.192.38.49