Languages:  Български  English  
Currencies:  


Матча 50гр ДрогаБГ

11.30лв.

Добави в количката:  • Модел: 2385
  • Доставно тегло: 0.055кг.

Матча 50гр.- зелен прахообразен чай

Преди брането  на листата, растенията се засенчват за двадесетина дни. Прези този прериод става насищането с Л-теанин и кофеин (именно тази комбинация кара потребителите да се чувстват спокойни, жизнени и енергични). От листата се отделя всяка жилки, за да може след сушенето, да се смелят на фина пудра. За разлика от другите суперхрани, ползите от чай Матча са утвърдени през вековната му употреба.

Матчата може да се пие като топъл чай, но може да се добавя и към плодови сокове, алкохолни коктейли, шейкове и смути, студено или топло мляко (Матча-лате). Матча не само се пие - използва се за десерти, кисело мляко и мюсли, сладоледи, мъфини, бонбони и в различни домашни сладкарски изделия. В Япония се изполва дори за пуканки и ориз.

Препоръки за употреба: Използвайте лъжичка прах за чаша 200мл. Залейте с вода 80 градуса. Може да разпените с разбъркване, но не е задължително. За лесна употреба, може да "шейквате" и в най-обикновена бутилка.

Произход: Китай

Пакетирано за ДрогаБГ

 

Рецепта за Матча-лате

1-2 ч.л. матча; 40мл. вода (70-80 градуса); 120мл. топло мляко (може от ядки), за подслаждане може мед, захар, сироп агаве и др. Направете чая с водата, залейте с подсладеното мляко и разбъркайте.

Насладете се !

 
Вашият IP адрес е: 44.192.38.49