Languages:  Български  English  
Currencies:  


Канадски кленов сироп 375ml Steeves Maples

18.60лв.

Добави в количката:  • Модел: 924
  • Доставно тегло: 0.84кг.

Екологично чист продукт с доказано качество
Директно от Канада!
"Клас A" (Light)
Технологията на получаване на кленовия сироп първо се използва от американски индианци. По-късно той е приет и от европейските заселници.
Оригиналният канадски кленов сироп съдържа минимум 66 % захари. Кленовият сироп и кленовото дърво са символи на Канада и няколко американски щата, по-специално Върмонт.
В Канада са приети три вида категоризиране на кленовия сироп: Клас # 1 (Extra light), известен също като “АА”, Light (светъл) – „A”, Среден – „В”, Amber (кехлибар) – „C” и Dark (тъмен) – “D”.
САЩ изпозлва малко по-различни стандарти за класифициране. Кленовият сироп е разделен в две основни категории: клас А и клас B.
Клас А е допълнително разпределен в три под-категории: Light Amber (известна още като Fancy), Medium Amber и Dark Amber.
Оригиналният канадски кленов сироп се състои главно от захароза и вода, органични киселини. Съдържа също и амино киселини, има голямо разнообразие на летливи органични съединения. Все още, обаче, не е известно точно кои съединения придават характерния вкус на кленовия сироп.
Оригиналният канадски кленов сироп е естествен хранителен продукт, обработен чрез загряване на концентрирана чиста кленова смола.
В оригиналния канадски кленов сироп се съдържат: калий, калций, магнезий и манган.
Калият помага за поддържането на енергийността на клетките, както и осигурява постоянна защита на сърдечната дейност.
Калцият е особено важен за костите.
Оригиналния канадски кленов сироп съдържа: Ниацин; витамини: В5, В2, В6; фолиева киселина, биотин и витамин А.
Оригиналният канадски кленов сироп се използва за:
Палачинки, вафли, френски тостове
При консумация на сладоледи и кисело мляко
Подслаждане на кафе или чай
Заместител на захарта при печене
Ароматизатор на торти и сладкиши
Овкусяване на ястия и салати от: грейпфрут, зърнени култури, мюсли.
Използването на оригиналния канадски кленов сироп не се ограничава само в тези ситуации. Изпозлзвайте въображението си и по този начин ще откриете, че той подобрава вкуса на множество храни.
В света кленовият сироп се използва в здравословното хранене за прочистване на организма и намаляване на теглото . Той участва като съставка на известната „лимонова диета”.
Знаете ли, че...
Оригиналният канадски кленов сироп има същото съдържание на калции като пълномасленото мляко.
Оригиналният канадски кленов сироп може да бъде замръзяван. Само няколко места в света имат подходящ климат за добив на кленов сироп и кленови продукти: Южната част на Квебек и Онтрио – Канада, Нова Англия, Ню Йорк и Мичиган.
Какъв клас е оригиналният канадски кленов сироп?
В Канада категоризацията на този тип продукти се различава от тук познатата. В България е разпространена по-скоро немската категоризация - Клас А, В и С.
Оригиналният канадски кленов сироп е категоризиран като Клас - Light. Като качество се равнява на тук познатия Клас А.
Според канадското законодателство, производителите нямат прави да патентоват или брандират определен продукт като "Кленов сироп", ако в него се съдържат различни примеси като захар или брашно. Това е още едно доказателство за качеството и автентичността на продукта.
Опаковка: 375 мл.
Източник: Здравница
Вашият IP адрес е: 3.238.49.228