Languages:  Български  English  
Currencies:  


Черен златен чай 25 ф. АКБАР

3.80лв.

Добави в количката:  • Модел: 15
  • Доставно тегло: 0.07кг.
  • Производител: Akbar Brothers

Цейлонски черен чай на листа AKBAR GOLD - 25 филтърни пакетчета. Смес от елитни сортове среднолистен високопланински чай.

Страна производител: Шри Ланка

Начин на приготвяне:
Едно филтърно пакетче се залива с 200 - 250 мл гореща вода (85-95° С), запарва се около 4-5 мин, след което се прецежда.


Често този чай се пие със сметана или мляко. Някои народи го правят изключително силен и след това го разреждат с гореща вода.

Сигурно знаете, че белият, зеленият, черният, пу ер и оолонг(улонг) чай произлизат от едно и също вечно зелено растение - Camellia Sinensis. Разликата между тях се крие в начина на обработка на листата.
Черният чай претърпява най-продължителна обработка. Именно пълният цикъл на ферментация определя наситения тъмен цвят на топлата напитка.
В черният чай се съдържат малки количества кофеин, което подпомага притока на кръв към мозъка и тялото. С това свое действие черният чай предпазва кръвоносните съдове от натрупване на шлаки, спомагащи в дългосрочен план за развитие на атеросклероза, повишаване на лошия холестерол и увреждане на сърцето.
Според редица медицински проучвания, антиоксидантите в черния чай подтискат развитието на раковите клетки без да засягат здравите клетки.
Съдържанието на флуорид в чаените листа предпазва зъбите от развитие на кариес и защитава емайла.
Една чаша чай на ден подобрява метаболизма и ни помага в борбата с излишните килограми.
Въпреки здравословните ползи консумацията на черен чай трябва да е умерена. Съдържащият се в листата кофеин се усвоява по бързо от организма от колкото от този в кафето и може да доведе до повишаване на кръвното налягане и нервност. Ето защо хората с хипертония и децата трябва да внимават с консумацията на черен чай.
Вашият IP адрес е: 44.200.145.223