Languages:  Български  English  
Currencies:  


Зелен златен чай 100 гр. АКБАР

7.05лв.

Добави в количката:  • Модел: 4
  • Доставно тегло: 0.11кг.
  • Производител: Akbar Brothers

Китайски зелен чай на листа GOLD 100 грама.
Зеленият чай съхранява всички полезни вещества на свежите листа. Той съдържа витамини (С,В1,Р,Е и D), флуор, манган, калий, йод и др. Най-важната съставка са полифенолите, които убиват бактериите и пазят стомашно-чревния тракт от възпаления. Зеленият чай е еликсир на успокоението, намалява риска от ракови и сърдечни заболявания, регулира холестерола и поддържа нормално кръвно налягане и тегло.
Страна производител: Шри Ланка
Начин на приготвяне: Една чаена лъжичка листа (около 1.5 – 2 гр) се залива с 200-250 мл. вода (70-80° С), запарва се около 3-5 мин, след което се прецежда. Може да се използва по-голяма мярка (зависи от плътността на суровината и индивидуалния вкус, който искате да постигнете). Някои народи запарват листата и втори път. В такъв случай е добре да добавите и малко нов чай.

Още няколко реда за зеления чай.....
Сигурно знаете, че белият, зеленият, черният, пу ер и оолонг(улонг) чай произлизат от едно и също вечно зелено растение - Camellia Sinensis. Разликата между тях се крие в начина на обработка на листата.

В следващите редове ще ви изброим за какво още си заслужава да изберете зеленият чай:

1. пиенето на зелен чай укрепва духа, повдига настроението, засилва паметта и мозъчната дейност.
2. Зеленият чай има освежаващо, ободряващо действие и помага при преумора.
3. предпазва от кариес на зъбите. Изследвания на английски учени потвърждават, че зъбният кариес е много по-рядко срещан у хората, които всекидневно пият зелен чай.
4. поддържа нормалната дейност на сърцето и стомаха.
5. стимулира циркулирането на кръвта и енергията.
6. предпазва от рак и злокачествен тумор. Засилва имунните функции на организма и действува благотворно за предпазване и лечение на лъчеви болести, при радиация и отравяния.
7. забавя и спира процеса на стареене на клетките и допринася за подмладяване и дълголетие.
8. съдържа немалко вещества, нужни за човешкия организъм. Цинкът, който се намира в зеления чай играе важна роля за правилното протичане на бременността.
9. прочиства кръвта от холестерол и други вредни вещества и наслоявания по стените на кръвоносните съдове. Предпазва и лекува атеросклероза, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания.
10. стимулира отделителната система, функциите на бъбреците и пикочния мехур.
11. укрепва двигателната способност на организма и нервната система.
12. лекува затлъстяване и разкрасява. Опъва кожата и отваря порите й.
13. влияе благотворно при очни болести и засилва очите.
14. регулира баланса между алкалите и киселините в организма.
15. изстудява тялото по време на летните горещини и по този начин адаптира телесната температура към външни условия. Девет минути след поемането на чая се отварят кожните пори, телесната температура спада с 1-2 градуса и човек се чувствува приятно по време на горещините.
Вашият IP адрес е: 3.238.49.228