Languages:  Български  English  
Currencies:  


Катуаба (афродизиак)

Започва от: 5.85лв.

Моля изберете:

Грамаж Нето

Добави в количката:  • Модел: 60052

Erythroxylum Catuaba
Кора от КАТУАБА - питието на любовта, което може да ви даде усещане за щастие, безгрижие, да ви изпълни с енергия и положителни емоции

Дървото КАТУАБА (Бразилската хвойна) е известно с две ботанически имена - Juniperus brasiliensis и Erythroxylum Catuaba. То принадлежи към семейството Erythroxylaceae, чийто основен род Erythroxylon съдържа няколко вида и сорта източник на кокаин, но КАТУАБА не съдържа активен алкалоид от този наркотик. Расте в горите на Северна Бразилия от където тръгват притоците на Амазонка. Почвата е богата на кислород и наситена с минерални съединения, което повлиява качествата на растението. КАТУАБА е малко, с бързорастяща дървесина дръвче от външната кора на което се приготвя едноименната напитка. При правилното и внимателно отделяне на кората, тя бързо се възстановява. Дървото цъфти с оранжеви и жълти цветове и ражда плодове с овална форма (негодни за консумация). Традиционно се пие отвара от кора на КАТУАБА, но сега тя е широко достъпна и под формата на капсули. Тя е най-мощният афродизиак на Бразилия.

В състава на КАТУАБА влизат горчиви вещества, алкалоиди, танин, ароматни масла и смоли, мазнини, фитостероли. Има богата палитра минерални вещества и метали като магнезий, калий и калций, които се извличат в напитката от външната кора на дървото. Индианците Тупи, местно племе в Бразилия, са били сред първите, които забелязват невероятните свойства на естествения афродизиак получен от кората на КАТУАБА. Първоначално те използвали свойствата на билката за повишаване на либидото, а след това забелязали многобройните ползи от нея и започнали да я приемат за: подхранване репродуктивната система при мъжете, подпомагане ефективната работа на гениталиите, облекчаване на болката, контролиране на нервността и стимулиране на нервната система, подобряване на паметта, като помощно при депресия. Тупи са били толкова впечатлени от КАТУАБА, че бързо разпространили откритието за ползите от растението сред други бразилски племена, и дори запели песни, възхвалявайки растението. Във фолклора на бразилците се родила поговорката: "Докато бащата е под 60, сина е негов, след това - на КАТУАБА"

Като афродизиак извлека от КАТУАБА е полезен за мъжете и жените, но повече "работи в полза на мъжката потентност” - резултатите са по-ефективни. При жените също влияе положително, като отпуска долната част на корема в областта на таза. Най-хубавото е, че извлека от кора на КАТУАБА се използва от векове, а няма данни за нежелани реакции, странични ефекти или токсичност дори и след продължителна употреба.

Съвременните учени от Бразилия, САЩ, Европа, привлечени от това растение провеждат редица изследвания, които потвърждават магическите свойства на дървото. Катуаба е мощен афродизиак, повишава либидото, увеличава потенцията, отличен тоник при сексуална дисфункции. При клинични проучвания на Catuaba проведени през 1992г, откриват интересни резултати, включващи неговите антибактериални и антивирусни свойства. Екстракт от КАТУАБА ефективно защитава опитни мишки от смъртоносните инфекции на Escherichia coli и Staphylococcus aureus и значително инхибира ХИВ вируса. Медицината доказва, че КАТУАБА има потенциал за борба срещу инфекциите на пациенти с ХИВ. Той е стимулант със свойствата на афродизиак, използва се при сексуална немощ (импотентност), за повдигане на либидото, при много видове неврози, нервно и физическо изтощение, при неврастения, включително безсъние, хронична умора, при хипохондрия, болки свързани с централната нервна система, за подсилване на паметта, ефективно се бори срещу Алцхаймер и старческа деменция – той е тоник за тялото.. КАТУАБА се използва и за подобряване на настроението. При хора, водещи активен живот, при често безсъние, прекомерна раздразнителност, стрес, свързани с пренапрежение, главоболие - с всичко това ще се справи КАТУАБА. В съвремието настройката освен като афродизиак се използва при различни състояния на депресия, умора, за въздействие върху централната нервна система и др.

Ако направите извлек само от КАТУАБА, той ще бъде с наситен оранжев цвят. С мляко има розови оттенъци. Напитката има специфичен аромат на хвойна и черен пипер, поради ароматните смоли в кората. Тя е с изразени дървесни нотки. Може да се добавят ябълки, мед, сметана и др. Преди лягане е добре да се пие КАТУАБА с мляко и мед. Това има успокояващ и релаксиращ ефект, облекчава стреса, помага да се подредят мислите и чувствата.
За да направите ефективен извлек от катуаба кипнете вода за 1 чай, сипете в нея 1-2 чаени лъжички суровина и варете 5 минути. Оставете да престои 15 мин и прецедете. Експериментаторите е добре да знаят, че може да се приготвя заедно с лапачо. Ако се комбинира с мате, то не трябва да се вари, защото ще стане много горчиво (пригответе отделно и смесете).

Независимо от ползите за здравето, продукта не е предназначен за лечение или предотвратяване на заболяване.
Вашият IP адрес е: 35.170.81.210