Languages:  Български  English  
Currencies:  


Даржилинг Ришихат KGFOP1 - зелен органик чай

Започва от: 9.60лв.

Моля изберете:

Грамаж НетоДобави в количката:  • Модел: 1815; 1016
  • Производител: Hälssen & Lyon

 

Предлагаме на Вашето внимание зелен чай Даржилинг, Западен Бенгал, от градините Ришихат

Светло оцветен индийски зелен чай, който комбинира деликатния аромат на Даржилинг със свежестта на зелен чай.

Категория: KGFOP1

Чаена плантация: Risheehat

   Чайовете от Даржилинг са признати за най-хубавите в света. Поради високото надморско равнище, вегетацията на листата е бавна. Това ги прави по-богати на аромат и по състав. Ако все още не сте ги опитали, непременно го направете, а за да усетите разликата, може да си направите едновременно с китайски зелен чай за дегустация в домашни условия. Не забравяйте, че всички параметри трябва да съвпадат - грамаж на листата, температура на водата, обем на съдовете и време за запарване.

  

   Градината е създадена от британски плантатори в средата на 19 век. Тя е най-стръмната според своята топография – от 760 до 1460 м.; почвата е много богата и плодородна. От двете ѝ страни тече естествена многогодишна река и я отделя от другите градини. Тя е много компактна и няма никакво свободно място. Има създадени уникални сенки от гората, за да се поддържа добрият микроклимат. Разделена е на две части - основната Ришихат и Лиза Хил. Днес имотът произвежда повече от 180 до 200 тона био-органични чайове. Сертифициран е за справедлива търговия, ISO 1901: 2008, присъден от TUV NORD, а също и HAACCP, също различни органични сертификати. Растенията са подбрани от най-добрите и ароматни храсти на Camellia Sinensis. От тях се събира известната втора реколта чайове с мускатов аромат. Първата беритба също е с уникален плодов аромат. В плантацията се отглеждат също портокали, кардамон, цветя и зеленчуци. Цветарството е спомагателен бизнес за имението. В Лиза хил отглеждат най-доброто качество Антуриум и Далия, също и други декоративни и стайни растения.

Има над 960 постоянни работници и служители, на които е осигурено жилище, храна и образование. Различни културни и спортни събития са част от ежедневието на работещите в плантацията, а през 1983 г. е построен красив храм.

 


Препоръки за приготвяне: Около 2гр дрога се използва за всеки 250 мл. Кипва се вода и се остава да се охлади до 70-80°C, пускат се листата и се запарват за 2-3 минути. Прецежда се и се сервира. 
Може да се запари 2-3 пъти, но е добре да добавяте свежи листа.

произход: Индия

Вашият IP адрес е: 18.207.129.175