Languages:  Български  English  
Currencies:  


Влюбено сърце (1бр)

3.00лв.

Добави в количката:  • Модел: 907; 21242
  • Доставно тегло: 0.01кг.
  • Производител: Oxalis

Ai Xing Feng Xian - "ВЛЮБЕНО СЪРЦЕ"Специален бял чай, състоящ се от цветове на жасмин, амарант и лилия, които се свиват на ръка във формата на сърце. При запарване първо се разтваря цвета на лилията върху плетеница от зелени листа, последван от нов, свеж цвят на амарант и малко жасминов цвят към самият край. Неговото ухание е свежо, с дълготраен вкус.

Характеристика: Белият чай е особено ценен от познавачите поради високото съдържание на антиоксиданти в листата (2 пъти повече от тези в зеления чай), което го прави силен съюзник в борбата със свободните радикали. Научно доказано е, че тази нежна напитка има по-силно изразени противоракови свойства в сравнение с другите видове чай. Това отчасти се дължи на традициите в производството на белия чай: През ранна пролет се събират най-младите листа и пъпки, които се изсушават веднага (почти не се допуска ферментация в листата). Всички производствени процеси се извършват ръчно, поради което се отдава значение и на опита и доброто душевно състояние на работниците.
Белият чай е богат на витамини и спомага за по-добро храносмилане, укрепва имунитета и сърдечно-съдовата система, добре защитава от вируси по време на грипни епидемии. Благодарение на витамин Р, укрепва стените на кръвоносните съдове и е много полезен за тези, които страдат от болки в краката.

Жасминът се счита за добър афродизиак, подкрепя потентността и помага при фригидност. Полезен е при депресия и нарушения в съня, а през летните горещини поддържа водния баланс в организма. Влияе положително върху концентрацията и избистря съзнанието. Жасминът намира широко приложение в парфюмерията и козметиката и е едно от основните растения използвани в ароматерапията.

Приготвяне на цъфтящ чай:
Осигурете си достатъчно дълбок за запарване съд (разбира се стъклен), за да може цветът да се „развие” на ширина и височина. Добре е да е с обем 0.5 - 1л. Налейте гореща вода и пуснете чаената топка в нея. „Разлистването” отнема от 8 до 15мин, след което може да се насладите на вкуса.
Отварянето на цъфтящ чай е с различно времетраене, а то зависи от температурата на водата и вида му. По-бързо става с вряла вода, което обаче променя вкуса.
Препоръки:
- Ако водата е вряла, чаят може да стане горчив.
- Ако оставите „цвета” да престои дълго във водата, може да се освободи много танин и да стане тръпчив.
- Една топка има средно тегло 7-8гр, а всички фирми пакетиращи чай използват 1.2 до 2гр. като наложила се "доза" за една чаша. Това отговаря на въпроса за колко вода е ттопка цъфтящ чай.
- Този чай се запарва до 3 пъти, като всеки следващ път трябва да престои по-дълго във водата.

След всичко казано е важно да се спомене, че вкусовете са индивидуални и препоръките са общи, но не задължителни. Експериментирайте докато постигнете желания вкус за Вашата "вълшебна" чаша чай.

1 топка от този вид е 7-8гр

произход: Китай
Вашият IP адрес е: 44.210.83.132