Languages:  Български  English  
Currencies:  


Божествена лилия - цъфтящ чай 50g

13.00лв.

Добави в количката:  • Модел: 2229; 21250
  • Доставно тегло: 0.05кг.
  • Производител: Oxalis

Баи Хе Шиан Зи - „Божествена лилия“ Нежен бял чай, произхождащ от северен Фуджиан. При запарване, чаените листенца плавно освобождават кръгъл червен амарант, свързан с жасминова верижка, окичена с лилия. Вкусът и аромата са леки, хармонични и малко по-цветисти.

Характеристика: Белият чай е особено ценен от познавачите поради високото съдържание на антиоксиданти в листата ( 2 пъти повече от тези в зеления чай), което го прави силен съюзник в борбата със свободните радикали. Научно доказано е, че тази нежна напитка има по силно изразени противоракови свойства в сравнение с другите видове чай. Това отчасти се дължи на традициите в производството на белия чай: През ранна пролет се събират най - младите листа и пъпки, които се изсушават веднага без да се допуска процес на ферментация в листата. Всички производствени процеси се извършват ръчно поради което са високо ценени опитът и доброто душевно състояние на работниците.
Белият чай е богат също на витамини и спомага за по-добро храносмилане, укрепва имунитета и сърдечно-съдовата система, добре защитава от вируси по време на грипни епидемии. Освен това, благодарение на витамин Р, укрепва стените на кръвоносните съдове и е много полезен за тези, които страдат от болки в краката.
Жасминът се счита за добър афродизиак, подкрепя потентността и помага при фригидност. Полезен е при депресия и нарушения в съня, а през летните горещини поддържа водния баланс в организма. Влияе положително върху концентрацията и избистря съзнанието. Жасминът намира широко приложение в парфюмерията и козметиката и е едно от основните растения използвани в ароматерапията.
Лилията облекчава респираторни заболявания като бронхиална астма и кашлица. Има подмладяващ ефект и увеличава имунитета. Бялата лилия има успокояващи и стягащи свойства, които предпазват кожата. Тя е популярна съставка в кремове за лице.
Приготвяне на цъфтящ чай:
Осигурете си достатъчно дълбок за запарване съд (разбира се стъклен), за да може цветът да се развие на ширина и височина. Добре е да е с обем от 0.5 до 1л. Налейте гореща вода и пуснете чаената топка в нея. Разлистването отнема от 8 до 15мин, след което трябва да отделите топката и да се насладите на вкуса.
Отварянето на цъфтящ чай е с различно времетраене, а то зависи от температурата на водата и вида му. По-бързо става с вряла вода, което обаче променя напитката на вкус.
Препоръки:
- Ако водата е вряла, чаят може да стане горчив.
- Ако оставите цвета да престои дълго във водата, може да се освободи много танин и да стане тръпчив.
- Една топка има средно тегло 8гр, а всички фирми пакетиращи чай използват 1.2 до 2гр. като наложила се доза за една чаша. Това отговаря на въпроса за колко вода е тя.
- Този чай се запарва до 3 пъти, като всеки следващ път трябва да престои по-дълго във водата.

След всичко казано е важно да се спомене, че вкусовете са индивидуални и препоръките са общи, но не задължителни. Експериментирайте, докато постигнете желания вкус за Вашата "вълшебна" чаша чай.

Тегло: 50гр
Вашият IP адрес е: 3.235.180.193