Languages:  Български  English  
Currencies:  


Божествена лилия - цъфтящ чай (1бр)

3.00лв.

Добави в количката:  • Модел: 908; 21250
  • Доставно тегло: 0.01кг.
  • Производител: Oxalis

Баи Хе Шиан Зи - „Божествена лилия“ Нежен бял чай, произхождащ от северен Фуджиян. При запарване, чаените листенца плавно освобождават кръгъл червен амарант, свързан с жасминова верижка, окичена с лилия. Вкусът и аромата са леки, хармонични и малко по цветисти.
Характеристика: Белият чай е особено ценен от познавачите поради високото съдържание на антиоксиданти в листата ( 2 пъти повече от тези в зеления чай), което го прави силен съюзник в борбата със свободните радикали. Научно доказано е, че тази нежна напитка има по силно изразени противоракови свойства в сравнение с другите видове чай. Това отчасти се дължи на традициите в производството на белия чай: През ранна пролет се събират най - младите листа и пъпки, които се изсушават веднага без да се допуска процес на ферментация в листата. Всички производствени процеси се извършват ръчно поради което са високо ценени опитът и доброто душевно състояние на работниците.
Белият чай е богат също на витамини и спомага за по-добро храносмилане, укрепва имунитета и сърдечно-съдовата система, добре защитава от вируси по време на грипни епидемии. Освен това, благодарение на витамин Р, укрепва стените на кръвоносните съдове и е много полезен за тези, които страдат от болки в краката.
Жасминът се счита за добър афродизиак, подкрепя потентността и помага при фригидност. Полезен е при депресия и нарушения в съня, а през летните горещини поддържа водния баланс в организма. Влияе положително върху концентрацията и избистря съзнанието. Жасминът намира широко приложение в парфюмерията и козметиката и е едно от основните растения използвани в ароматерапията.
Лилията облекчава респираторни заболявания като бронхиална астма и кашлица. Има подмладяващ ефект и увеличава имунитета. Бялата лилия има успокояващи и стягащи свойства, които предпазват кожата. Тя е популярна съставка в кремове за лице.

Когато приготвяте цъфтящ чай, трябва да си отговорите на въпроса дали искате да пиете красив или вкусен чай. Често за да се отвори по-бързо, топката бива заливана с прекалено гореща вода и престоява във водата по-дълго (достатъчно, за да пиете горчилка). От Вас зависи как ще си го направите. Съобразявайте се с теглото, вида на чая, температурата на водата и времето на запарване. Не забравяйте, че може да залеете повторно.

Приготвяне на цъфтящ чай:
Осигурете си достатъчно дълбок за запарване съд, за да може цветът да се развие на ширина и височина. Добре е да е с обем поне от 500мл. до 1л. Наливате вода с температура около 85ºС и пускате чаената топка в нея.Разлистването отнема 7-10мин, след което чаят е готов за консумация.
Препоръки:
- Ако водата е вряла, чаят може да стане горчив.
- Ако оставите цвета да престои дълго във водата, чаят може да освободи много танин и да стане тръпчив.
- Една топка има средно тегло 8-10гр, а всички фирми, които пакетират чай, използват 1.2гр. до 2гр. във филтър. Това трябва да Ви подскаже колко чая може да изпиете от 1 ”цвят”.
- Този чай се запарва до 3 пъти, като при третото приготвяне, трябва да престои по-дълго във водата.
1 топка е около 8-10гр
Цената е за 1бр

произход: Китай
Вашият IP адрес е: 44.192.94.177