Languages:  Български  English  
Currencies:  


Гьокуро Ютака - Органик

Започва от: 24.75лв.

Моля изберете:

Грамаж НетоДобави в количката:  • Модел: 2244; 810173
  • Доставно тегло: 0.05кг.
  • Производител: Oxalis

За този изключително почитан чай се използват само най-фините чаени листенца на растението, като има значение и вида на Camellia sinensis (разновидностите  Asahi, Okumidori, Yamakai, и Saemidori.). В сравнение с другите засенчени чайове (kabusecha - за една седмица), при Гьокуро засенчването е за най-дълъг период от време (20 дена преди брането). Така листата се насищат с вещества (L theanine), които са в значително по-ниска концентрация в другите видове чай. Формата им напомня дълги иглички с изумруденозелен оттенък, заради което го наричат "Нефритена роса". Инфузията освобождава свеж, флорален аромат с деликатен, леко сладникав вкус.

Засенчването на чаените храсти освен за химическия състав е причина и за характерният цвят на сухата дрога. Така се произвеждат листата, от които по-късно се отделя всяка нишка - подготвя се суровината за чай Матча. Листата Гьокуро са нещо наистина специално и към тях трябва да подходите с уважение. Отделете достатъчно време и внимание, за да направите Вашата "Вълшебна чаша здраве" и да се насладите на всяка глътка от този великолепен чай.


Препоръки за приготвяне: Около 1 ч.л. се запарва в 150 мл. вода с температура 70-80°C за 2-3 минути. Прецежда се и се сервира.

Произход: Япония.
Вашият IP адрес е: 44.192.38.49