Languages:  Български  English  
Currencies:  


Орехово масло 250мл

4.50лв.

Добави в количката:  • Модел: 277
  • Доставно тегло: 0.5кг.
  • Производител: Балчо агро продукт

Описание на продукта:

Студено-пресованото орехово масло има много мек, отличителен вкус и аромат. Получава се чрез пресоване на орехови ядки и последваща фина филтрация.

Предназначение:

Богато на витамин А и Е, които имат благотворен ефект върху зрението. Съдържа есенциални мастни киселини Омега 3, Омега 6 и Омега 9, които не могат да се синтезират в човешкият организъм, а се внасят на готово с храната и заемат важно място в обмяната на мазнините в организма. Тези киселини повишават хранителната стойност на приеманите продукти. Богатото съдържание на ненаситените мастни киселини е едно от най-вайните преимущества на ореховото масло, тъй като е доказано, че тези есенциални киселини възпреятстват появата и развитието на атеросклерозата. Подпомага нормалните функции на организма, забавя процеса на стареене, предпазва от атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания. Приемането на три супени лъжици от ореховото масло има подчертано противоглистно действие.

Използвайте го, за да подчертаете аромата на зеленчуци, риба, месо, таратор и други ястия непосредствено преди да сервирате.

Опаковка: стъклена бутилка 250 мл

 

Хранителна стойност /14г/

Калории 120 Kcal
Общо мазнини 14 g
Наситени мазнини 1 g
Холестерол 0 g
Въглехидрати 0 g
Протеини 0 g
Есенциални мастни киселини
Omega 3 1 g
Omega 6 8 g
Omega 9 3 g


Вашият IP адрес е: 44.197.197.23