Languages:  Български  English  
Currencies:  


Пу Ер Шу

Започва от: 8.50лв.

Моля изберете:

Грамаж Нето
Добави в количката:  • Модел: 20706
  • Производител: Oxalis

Отлежал Пу Eр, произведен в областта Менхай в провинция Юнан. Инфузията му е сладникава, с оттенък на малц и какаови семена и малко "по-пръстен" аромат.

Общото схващане е, че както и при виното, качеството на чая Пу Ер се развива с течение на времето. В миналото той се е приемал като инвестиция, защото цената му се е вдигала според отлежаването.(Най-скъпи и сега са чайовете, съхранявани над 30 или повече години и се продават на баснословни цени по аукциони). За да заема по-малко място при транспорт или съхранение, се е налагало той да бъде пресован. Пренасянето му в миналото на гърба на мулета по пътищата на чая в Азия понякога са траели над 6-7 месеца и за улеснение, товара е трябвало да бъде по-компактен. При пътуването вкуса и аромата са се развивали, като за това са спомагали и атмосферните условия през дългите дни на пътя - дъжд, влага, вкл. и от потта на мулетата.

Днес технологиите са различни. Процеса на зреене на чая е съкратен и контролиран (както при нашите филета, луканки и сирена). Това разбира се променя донякъде качеството от миналото, но пък за наша радост е достъпен (преди, поради високата цена се е пиел от единици - най-вече от императорския двор и приближените му). Трябва да е ясно обаче, че има много фактори, които влияят върху неговата промяна: да е направен от качествена суровина, технологично да е спазен процеса на производство и да се съхранява правилно.

Препоръка за приготвяне:
- Вода: ~ 250ml;
- Суровина: ~ 2g;
- Температура: ~ 100ºС;
- Време за запарване: ~ 3-5min.
- Може да се запари няколко пъти.
 
Вашият IP адрес е: 18.204.227.117