Languages:  Български  English  
Currencies:  


Семейно щастие (1бр)

2.50лв.

Добави в количката:  • Модел: 21232
  • Доставно тегло: 0.01кг.
  • Производител: Oxalis

Хе Джиа Хуан Ле – „СЕМЕЙНО ЩАСТИЕ”


Събраните листа се оставят да изсъхнат, а след това се сушат и попарват внимателно. Това спомага за гладкостта на чаените листа, която е крайно необходима за навиването им на ръка.
След приготвяне на чая, листата се отварят в оранжев цвят на лилия с верига от жасминови цветове. Извлека е със сладък привкус на мед.

Характеристика: Белият чай е особено ценен от познавачите поради високото съдържание на антиоксиданти в листата ( 2 пъти повече от тези в зеления чай), което го прави силен съюзник в борбата със свободните радикали. Научно доказано е, че тази нежна напитка има по силно изразени противоракови свойства в сравнение с другите видове чай. Това отчасти се дължи на традициите в производството на белия чай: През ранна пролет се събират най - младите листа и пъпки, които се изсушават веднага без да се допуска процес на ферментация в листата. Всички производствени процеси се извършват ръчно поради което са високо ценени опитът и доброто душевно състояние на работниците.
Белият чай е богат също на витамини и спомага за по-добро храносмилане, укрепва имунитета и сърдечно-съдовата система, добре защитава от вируси по време на грипни епидемии. Освен това, благодарение на витамин Р, укрепва стените на кръвоносните съдове и е много полезен за тези, които страдат от болки в краката.
Лилията облекчава респираторни заболявания като бронхиална астма и кашлица. Има подмладяващ ефект и увеличава имунитета. Бялата лилия има успокояващи и стягащи свойства, които предпазват кожата. Тя е популярна съставка в кремове за лице.
Температура на запарване около 60-70°С до 3-4 мин.
Независимо от ползите за здравето, продукта не е предназначен за лечение или предотвратяване на заболяване.
Тегло:~ 8g

Вода: ~ 300 - 500ml; Температура по Целзий: ~ 60-70ºС; Време за запарване: ~2-3min. При приготвяне на чая според тези указания (съобразени с правилата за запарване на бял чай), цвета не се отваря напълно от първия път. Именно за това прилагаме препоръката на нашия доставчик, която е подходяща за заведения:
"-Използвайте една топка чай за приблизително 300мл вода. Загрейте водата до около 85° C. Сложете чая и го оставете във водата около 3 мин, прецедете и сервирайте. Подходящ е за 3 извличания."
При запарване според правилата за бял чай, "топката" не се отваря напълно. Поради това може да залеете с по-гореща вода и да оставите чая по-дълго в нея. Така той става "грапав" (горчив), но пък красив :)
Тегло: 8-9гр
Цената е за 1 бр и имайки предвид факта, че до 2гр листа се използват за 1 чаена чаша, спокойно може да направите в 1 литър.
Топката може да се извлича до 3 пъти, като последното запарване трябва да е по-дълготрайно. <Опаковка>Оригиналната е 500гр. Ние опаковаме според поръчката на клиента, в случая 1бр
Ако желаете, може да поръчате 50гр; 100гр или 500гр. За тези количества ползвате и различни отстъпки.
Вашият IP адрес е: 3.80.223.123