Languages:  Български  English  
Currencies:  


Семейно щастие 500g

145.00лв.  123.25лв.
Спести: 15% отстъпка

Добави в количката:  • Модел: 2324; 21232
  • Доставно тегло: 0.51кг.
  • Производител: Oxalis

Хе Джиа Хуан Ле – „СЕМЕЙНО ЩАСТИЕ”


Събраните листа се оставят да изсъхнат, а след това се сушат и попарват внимателно. Това прави чаените листа меки и гладки, което е крайно необходимо за навиването им на ръка.
След приготвяне на чая, листата се отварят и разкриват оранжев цвят на лилия с верига от жасминови цветове. Извлекът е със сладък привкус на мед.

Характеристика: Белият чай е особено ценен от познавачите, поради високото съдържание на антиоксиданти в листата (2 пъти повече от тези в зеления чай), което го прави силен съюзник в борбата със свободните радикали. Научно доказано е, че тази нежна напитка има по силно изразени противоракови свойства. Това отчасти се дължи на традициите в производството на белия чай: През ранна пролет се събират най-младите листа и пъпки, които се изсушават веднага, без да се допуска ферментация в листата. Всички производствени процеси се извършват ръчно поради което са високо се цени опитът и доброто душевно състояние на работниците.
Белият чай е богат на витамини и помага на по-доброто храносмилане, укрепва имунитета и сърдечно-съдовата система, защитава от вируси по време на грипни епидемии. Благодарение съдържанието на витамин Р, укрепва стените на кръвоносните съдове и е много полезен за страдащите от разширени вени.
Лилията облекчава респираторните заболявания, помага на дишането. Има подмладяващ ефект и увеличава имунитета. Бялата лилия успокоява и стяга кожата. Тя е популярна съставка в кремове за лице.
Температура на запарване около 80°С, време 8-10 мин.
Независимо от ползите за здравето, продуктът не е предназначен за лечение или предотвратяване на заболяване, а за част от здравословното хранене.
Тегло:~ 8g

Вода: ~ 500ml. до 1l.; При приготвяне на чая според тези указания (съобразени с правилата за запарване на бял чай), цветът не се отваря напълно от първия път. Именно поради това прилагаме препоръката на нашия доставчик, която е подходяща за заведения:
"-Използвайте една топка чай за приблизително 400мл вода. Загрейте водата до около 85° C. Сложете чая и го оставете във водата около 8 мин, извадете и сервирайте. Подходящ е за 3 извличания."
Тегло на 1 топка 8-9гр.
Цената е за 500гр.

.

произход: Китай
Вашият IP адрес е: 3.239.91.5