Languages:  Български  English  
Currencies:  


Невен и жасмин 50g

12.00лв.  10.20лв.
Спести: 15% отстъпка

Добави в количката:  • Модел: 21249
  • Доставно тегло: 0.055кг.

Джин Жан Мо Ли - „Невен и жасмин“Това е фин бял чай, отгледан в северен Фуджиан, от сорта „Да Хао“. След запарване, чаените листа разкриват постепенно разцъфващи жълти цветове от невен, от центъра на които се разтваря жасминов венец.


Характеристика: Белият чай е особено ценен от познавачите поради високото съдържание на антиоксиданти в листата ( 2 пъти повече от тези в зеления чай), което го прави силен съюзник в борбата със свободните радикали. Научно доказано е, че тази нежна напитка има по силно изразени противоракови свойства в сравнение с другите видове чай. Това отчасти се дължи на традициите в производството на белия чай: През ранна пролет се събират най - младите листа и пъпки, които се изсушават веднага без да се допуска процес на ферментация в листата. Всички производствени процеси се извършват ръчно поради което са високо ценени опитът и доброто душевно състояние на работниците.
Белият чай е богат също на витамини и спомага за по-добро храносмилане, укрепва имунитета и сърдечно-съдовата система, добре защитава от вируси по време на грипни епидемии. Освен това, благодарение на витамин Р, укрепва стените на кръвоносните съдове и е много полезен за тези, които страдат от болки в краката.
Жасминът се счита за добър афродизиак, подкрепя потентността и помага при фригидност. Полезен е при депресия и нарушения в съня, а през летните горещини поддържа водния баланс в организма. Влияе положително върху концентрацията и избистря съзнанието. Жасминът намира широко приложение в парфюмерията и козметиката и е едно от основните растения използвани в ароматерапията.
Невенът помага при заболявания на черния дроб и храносмилателната система. Известен е със свойството си да пречиства кръвта и лимфата. Има силно изразено антивирусно, противовъзпалително и противогъбично действие. Помага при разширени вени, наранявания по кожата, брадавици, гинекологични възпаления и др.
Приготвяне на цъфтящ чай:
Осигурете си достатъчно дълбок за запарване съд, за да може цветът да се „развие” на ширина и височина . Добре е да е с обем от 500мл. до 1л. Наливате вода с температура около 85ºС и пускате чаената топка в нея. „Разлистването” отнема 5-8мин, след което чаят е готов за консумация.
Препоръки:
- Ако водата е вряла, чаят може да стане горчив.
- Ако оставите „цвета” да престои дълго във водата, чаят може да освободи много танин и да стане тръпчив.
- Една топка има средно тегло 8-10гр, а всички фирми, които пакетират чай, използват 1.2гр. до 2гр. във филтър. Това трябва да Ви подскаже колко чая може да изпиете от 1 ”цвят”.
- Този чай се запарва до 3 пъти, като при третото приготвяне, трябва да престои по-дълго във водата.


1 топка е около 7-10гр
Вашият IP адрес е: 54.161.49.216