Languages:  Български  English  
Currencies:  


Комплект за дегустация с 8 вида класически чай

11.45лв.

Добави в количката:  • Модел: 52035
  • Доставно тегло: 0.125кг.
  • Производител: Oxalis

Кутия с осем вида класически чай за дегустация. Всяко пакетче е по 10 г. и е достатъчно за направата на 1 л. чай - чудесно предложение за любители на чая, експериментатори и хора, които искат да намерят своя вкус.

Черни чайове:


Черен чай Даржилинг FTGFOP1 NAMRING - първо бране 10g.
Една от най-старите и най-големите чаени градини в Даржилинг, разположена в долината Тееста на височина 900-1500 м надморска височина. Тъмнозелените чаени листа с голям процент от сребърни връхчета дават лека запарка с интензивен флорален аромат и нюанс на пекан (американски орех).

Цейлон OP Dimbula Uduwela 10g.
Черен чай, отглеждан на 1400 м надморска височина в живописната плантация Димбула Удувела, в зона с мусонни дъждове. Кристалният планински въздух, чистата вода и богатата на минерали почва са определящи за характеристиките на този чай. Неговите дълги леко извити листа образуват кехлибарена запарка с изискан аромат и вкус, напомнящ свежа ябълка.
Експериментирайте и открийте любимия си вкус.

АСАМ DEJOO SFTGFOP1- насипен черен чай
Dejoo е една от най-живописните градини в Асам, разположена на северния бряг на река Брахмапутра. Чайовете от тази градина са високо оценени от ръководството на "Чаена компания" от Индия. Кафяво-черните листа дават портокалова запарка, чийто аромат напомня горски мед. Можете да усетите вкуса на черен шоколад в комбинация с фин портокалов аромат.

зелени чайове:


Зелен Охлюв
Рядък китайски зелен чай, отглеждан в близост до овощни насаждения на праскови, кайсии и сливи. Беритбата на този чай се извършва през пролетта, когато плодовите дръвчета са отрупани с благоуханни цветове. Техният аромат се абсорбира от младите пъпки на чая и се предава на светложълтата чаена запарка.
Сенча Benifuki 10g. (японски)
Японска Сенча с лек привкус на кокосово мляко, получена при кръстосването на две разновидности на растението Camellia Sinensis. Високото съдържание на метилирани катехини в Сенча Бенифуки я прави предпочитана напитка сред хората, страдащи от различни алергии и дерматити.

полуферментирал чай:


Млечен улонг 10g.
Полуферментиралите чайове са високо ценени за техният силен, сладък аромат и нежен вкус. Огромно усилие се полага върху етапите на подбора и качеството на производството на чените листа. Тези традиционни методи на производство се предават от поколение на поколение и традициите са това, които правят този чай толкова уникален. Листата са внимателно подбрани на ръка, а качеството е свързано също и с температурата, надморската височина и почвените условия. Инфузията е ароматна, бледожълта, с дълбоко сметаново усещане в устата, което е кадифено гладко, с леки флорални нотки и вкус, задържащ се на небцето.
Желязната богиня на милосърдието 10g.
Известен представител на полуферментиралите чайове. Големи, груби листа, силен и много приятен аромат. Препоръчваме го на всеки любител на качествения китайски улонг.

бял чай:


Снежни пъпки - китайски бял чай 10g.
Този вид е разработен през 80-те години на миналия век чрез смесване на някои техники от производството на зелен и бял чай. Този изключително качествен, рядък чай се произвежда в много ограничени количества по високите планински върхове на северната провинция Фуджиан в Китай. Обикновено се описва като притежаващ нежен аромат и има общи характеристики с китайските зелени и по-леките бели чайове. Чаените листа и неотворените пъпки се берат на ръка и внимателно се обработват. Високото количество сребърни връхчета дава светложълта запарка, която е гладка, сладка и флорална, с много приятен аромат.Вашият IP адрес е: 54.227.97.219