Languages:  Български  English  
Currencies:  


Комплект за дегустация с 8 вида класически чай

11.45лв.

Добави в количката:  • Модел: 52035
  • Доставно тегло: 0.125кг.
  • Производител: Oxalis

Кутия с осем вида класически чай за дегустация. Всяко пакетче е по 10 г. и е достатъчно за направата на 1 л. чай - чудесно предложение за любители на чая, експериментатори и хора, които искат да намерят своя вкус.

Черни чайове:


Черен чай Даржилинг FTGFOP1 AMBOOTIA 10g.
Днес AMBOOTIA ("Земята на мангото.") обединява чаени плантации, намиращи се в полите на Хималаите в индийския щат Западен Бенгал. Създадена е от британски колонизатори през 1861г и е била втори по големина производител на чай в Даржилинг. През 1992г е сертифицирана за био производство, а през 1994г получава сертификат за справедлива търговия. Днес корпорацията Ambootia има в портфолиото си 15 плантации за чай в Даржилинг и 3 в Асам. Прохладният планински въздух, богатата почва и чистите реки, извиращи от Хималаите, създават перфектните условия, при които се отглежда най-добрият чай в света. Дългата зима осигурява бавната вегетация на растенията и насищането с вещества и аромати, които преминават в чашата и остават привкус на сочна мирабела и тамаринд.

Цейлон OP Dimbula Uduwela 10g.
Черен чай, отглеждан на 1400 м надморска височина в живописната плантация Димбула Удувела, в зона с мусонни дъждове. Кристалният планински въздух, чистата вода и богатата на минерали почва са определящи за характеристиките на този чай. Неговите дълги леко извити листа образуват кехлибарена запарка с изискан аромат и вкус, напомнящ свежа ябълка.
Експериментирайте и открийте любимия си вкус.

Черен чай Руанда Рукери OP
Африкански черен чай с дълги тъмни листа от градините Рукери, разположени в северозападната част на Руанда. Топлият и влажен климат на страната спомага за развитието на нетипични нотки за чаения храст - комбинация от леко пикантни, какаови и плодови аромати, които се предават на тъмночервената запарка.

зелени чайове:


Зелен Охлюв
Рядък китайски зелен чай, отглеждан в близост до овощни насаждения на праскови, кайсии и сливи. Беритбата на този чай се извършва през пролетта, когато плодовите дръвчета са отрупани с благоуханни цветове. Техният аромат се абсорбира от младите пъпки на чая и се предава на светложълтата чаена запарка.
Сежак (корейски зелен чай) 10g.
Сежак е вторият по популярност чай в Корея след Ууджйон. Листата за неговото производство се берат рано през пролетта в периода от 20 април до 6-ти май, когато станат големи колкото езика на врабче (популярен е и като Врабчов език).
Чаят става най-добър, ако се направи с температура на водата около 70°C. Нежните му листа правят бистра, светло оцветена запарка, деликатният вкус на която приятно обхваща устата и завършва с намек на кокосово мляко.
Сенча Benifuki 10g. (японски)
Японска Сенча с лек привкус на кокосово мляко, получена при кръстосването на две разновидности на растението Camellia Sinensis. Високото съдържание на метилирани катехини в Сенча Бенифуки я прави предпочитана напитка сред хората, страдащи от различни алергии и дерматити.

полуферментирал чай:


Млечен улонг 10g.
Полуферментиралите чайове са високо ценени за техният силен, сладък аромат и нежен вкус. Огромно усилие се полага върху етапите на подбора и качеството на производството на чените листа. Тези традиционни методи на производство се предават от поколение на поколение и традициите са това, които правят този чай толкова уникален. Листата са внимателно подбрани на ръка, а качеството е свързано също и с температурата, надморската височина и почвените условия. Инфузията е ароматна, бледожълта, с дълбоко сметаново усещане в устата, което е кадифено гладко, с леки флорални нотки и вкус, задържащ се на небцето.

бял чай:


Снежни пъпки - китайски бял чай 10g.
Този вид е разработен през 80-те години на миналия век чрез смесване на някои техники от производството на зелен и бял чай. Този изключително качествен, рядък чай се произвежда в много ограничени количества по високите планински върхове на северната провинция Фуджиан в Китай. Обикновено се описва като притежаващ нежен аромат и има общи характеристики с китайските зелени и по-леките бели чайове. Чаените листа и неотворените пъпки се берат на ръка и внимателно се обработват. Високото количество сребърни връхчета дава светложълта запарка, която е гладка, сладка и флорална, с много приятен аромат.Вашият IP адрес е: 44.197.197.23