Languages:  Български  English  
Currencies:  


Спирулина на прах - органик 100g

6.00лв.

Добави в количката:  • Доставно тегло: 0.22кг.
  • Производител: DragonSuperFoods

Спирулина представлява едноклетъчно синьо-зелено вододрасло, което носи името си поради спираловидната клетъчна структура. Спирулина е с наситен тъмно-зелен, леко синкав цвят, дължащ се на съдържанието на хлорофил и е със специфичен и характерен вкус и аромат. Изсушена чрез процес, който запазва хранителните й съставки, след което се смила на прах. тя се отглежда във филтрирани и естествени води, под строг контрол.
Spirulina (Arthrospira) е тип Цианобактерии от разред Croococcales. Срещат се основно в тропическите и субтропическите езера с високо рН и концентрация на карбонати и бикарбонати.
 
Хранителната добавка Спирулина се прави основно от два вида цианобактерии: Arthrospira platensis и Arthrospira maxima, някога класифицирани към род Spirulina. Към момента има единомислие, че те всъщност принадлежат към род Arthrospira, въпрек и това заради популярността е останало наименованието Спирулина.

Има високо съдържание на протеини (около 60%), минерали, всички осем основни амино-киселини и витаминте A, B1, B2, B6, B12, E и K. Според проучвания Спирулина не е надежден източник на витамин B12.

Този продукт естествено съдържа сулфити.
Произход: Индия

Органик
Вашият IP адрес е: 18.207.254.88