Languages:  Български  English  
Currencies:  


Ашваганда (индийски женшен) на прах Zoya 60 гр

5.35лв.

Разпродадено


  • Доставно тегло: 0.07кг.

Ашваганда или още известната като индийски женшен е билка, чиито корени са едни от основните лековити билки, използвани в Аюрведа – традиционната индийска медицина. Той се счита за добър адаптоген – адаптогените въздействат терапевтично общо върху човешкото тяло, укрепват организма и му помагат да се справи по-добре в стресови условия. Ашваганда може да засили нашите психически сили, да подсили имунната ни система, да повиши устойчивостта към инфекции и простуди.

Основното съдържание на ашваганда са алкалоидите и стероидните лактони. Според Аюрведа ашваганда притежава възбуждащи сексуалното желание и подмладяващи качества. Успокояващите свойства на ашваганда повлияват много добре състояния като безсъние и тревожност – дори научното й име на латински Withania somnifera означава „който предизвиква сън”.

Начин на употреба: Препоръчителната дневна доза е между 0.6 и 1 грама (1 ч.л.=5 г), два пъти дневно. За хората страдащи от безсъние и/или чувство на тревога се препоръчва да пият преди лягане една чаена лъжичка Ашваганда, разтворена в топла вода или сок.

Мерки за безопасност: Избягвайте прием, ако сте чувствителни към растения от семейство Картофови (Solanaceae – включващо картофи, домати и пиперки). Избягвайте също ако страдате от хемохроматоза (повишено ниво на желязо в кръвта), хипертиоризъм (заболяване на щитовидната жлеза), както и по време на бременност.

Произход: Индия

Източник: Zoya.bg
Вашият IP адрес е: 54.234.227.202