Languages:  Български  English  
Currencies:  


Какаово масло 150 г Zoya

10.95лв.

Добави в количката:



  • Доставно тегло: 0.32кг.


Какаовото масло (theobroma oil) се извлича от какаовите зърна и може да се използва за производство на шоколад, какаов прах, мехлеми, продукти за тяло. Има неустоим шоколадов вкус и аромат, точка на топене 34-38С.

Суровото какаово масло е направено чрез метода на студеното пресоване, който съхрaнява естествените хранителни вещества до голяма степен. Какаовото масло е много устойчива мазнина, съдържаща естествени антиоксиданти, които предпазват от гранясване и дават възможност за съхранението му от 2 до 5 години. Гладката текстура, сладкия аромат и омекотяващите свойства го правят популярна съставка на козметичните продукти, като сапуни и лосиони. Може да се добавя в шейкове, десерти, сладолед или ръчен шоколад.

То е известно и като отлично овлажняващо средство и се използва от векове за омекотяване на кожата на цялото тяло. Използва се при третиране на бръчки около очите, врата, устните и др.
Начин на употреба:
Какаовото масло трябва да се разтопи на водна баня преди да се добави към други масла, тъй като е твърдо на стайна темепратура. Има омекотяващо свойство и попива бързо. Подходящо е за всеки тип кожа, но трябва да се избягва ако сте предразположени към алергии. Можете да смесите с кокосово масло или карите и да използвате като масло за тяло.

Масло за тяло:
1/2 чаша кокосово масло
1/2 чаша пчелен восък
1/2 чаша какаово масло
30 капки етерично масло от портокал

Балсам за устни:
2 с.л. какаово масло
2 с.л. масло от жожоба
10 к. етерично масло по избор

Хранителни стойности за 100 г:
Енергия - 887.7 kcal/3716.2 kJ
Мазнини - 97.6 г
Наситени - 58.3 г
Въглехидрати - 1.93 г
Захари - 0 г
Протеини - 0.39 г
Сол - 0 г
Съдържание: Какаово масло извлечено от какаови зърна - Criollo.
Съхранява се на хладно, сухо място.

Произход: Перу
150 г

Източник: Zoya.bg




Вашият IP адрес е: 35.172.201.102