Languages:  Български  English  
Currencies:  


Ашваганда на прах- Zoya 125 g.

9.80лв.

Добави в количката:  • Доставно тегло: 0.14кг.
  • Производител: Zoya.bg

Ashwagandha, Withania somnifera - Описание:
Една от най-мощните билки в Аюрведа, която е била използвана от древни времена за широк спектър от състояния. Най-добре позната е със своите възстановителни ползи и укрепване на имунитета след боледуване.
Ашваганда принадлежи към едно и също семейство с доматите. Тя "храни" червени плодове с размер на стафида. Естественият и хабитат са сухите райони на Индия, Северна Африка и Близкия изток, а днес се отглежда и в още по-мек климат, включително на Съединените щати. Ашваганда често бива наричана "Индийски женшен" заради своите регенериращи свойства, въпреки че в ботаниката женшенът и ашваганда не са свързани.
Ашваганда съдържа много полезни лекарствени вещества: алкалоиди, холин, мастни киселини, аминокиселини и различни захари. Докато листата и плодовете имат ценни терапевтични свойства, коренът е част, която най-често се използва в Западните билкови лекарства. Прахообразната форма се използва предимно в шейкове, сокове или добавка към любими напитки.
Употреба: В традиционната медицина се препоръчва при стрес, умора, затруднена концентрация, за защита на имунната система, подпомага борбата с последиците от стреса,подобрява времето за реакция, намалява тревожността и депресията без да причинява сънливост, стабилизира кръвната захар, спомага за намаляване на холестерола, подобрява сексуалната потентност както при мъжете, така и при жените.
За хора, които страдат от безсъние и безпокойство се препоръчва чаша горещо мляко с една чаена лъжичка ашваганда на прах преди лягане.
Не се препоръчва на бременни и деца.
Опаковка: 60 гр
Една доза по 3-5 гр

Вносител: Zoya.bg
Вашият IP адрес е: 34.235.143.190