Languages:  Български  English  
Currencies:  


Гроздово масло 100 мл Балчо

8.05лв.

Добави в количката:  • Модел: 954
  • Доставно тегло: 0.2кг.
  • Производител: Балчо агро продукт

Гроздово масло - подарък от сърцевината за сърцето. Произвежда се чрез студено пресоване на семена от червено грозде и последваща фина филтрация.

гроздовите семена са важен източник на един от най-силните природни антиоксиданти - проатоцианиди. Проантоциандите са с многократно по-силни антиоксидантни свойства дори и от витамините С и Е (20 пъти по-силни от витамин С и 50 пъти по-силни от витамин Е). В изключително голяма концентрация се срещат в семената на червеното грозде. Препоръчителен е приемът на екстракти,извлечени от гроздовото семе, тъй като в тях концентрацията на проантоцианиди е значително по-голяма. Проучвания показват, че тези антиоксиданти имат силно противо-възпалително действие, антиалергични свойства и противодействат на свободните радикали. Понижават нивото на лошия холестерол в кръвта, способстват за нормализиране на кръвното налягане, защитават от атеросклероза и подобряват работата на нервната и имунната система.

Още в древността маслото от студено пресовани гроздови семки е било познато като чудотворно лекарство за кожата. Състои се от 70% незаменими мастни киселини, които лесно се възприемат от кожата, съединяват и задържат влагата. Има способността да регулира омазняването  и е сред малкото масла, подходящи за мазна и смесена кожа. Стяга, но не затваря порите! Помага за бързото възстановяване целостта на кожата, което го прави подходящо за използване при ранички, изгаряния, протривания. Маслото от гроздово семе подобрява еластичността на тъканите, възвръща колагена и подобрява периферната циркулация. Ефективно действа при възстановяване зоната около очите, при борба с акне, стрии и целулит. Гроздовото масло е предпочитаната съставка в редица козметични продукти за третиране на увредени, подложени на стрес тъкани, тъй като притежава регенериращи и реструктуриращи свойства., които позволяват поддъражнето на естествения воден баланс на кожата. Използва се в различни спа- процедури и  масажи.

Маслото от гроздови семки е с най-висока температура точка на кипене (216 градуса/420F)  измежду студено пресованите масла. Това го прави отлична и по-здравословна алтернатива за готвене при висока температура.Интензивният му вкус внася специална нотка със всяко ястие.


Източник: balcho.bg
Вашият IP адрес е: 18.207.254.88