Languages:  Български  English  
Currencies:  


Бадемова паста 200g - Балчо

7.55лв.

Добави в количката:  • Модел: 258
  • Доставно тегло: 0.4кг.
  • Производител: Балчо агро продукт

Бадемовата паста се получава от смилането на сушени бадемови ядки, което максимално запазва ценните качества на бадемите. Ползите от тези ядки преди всички се свързват с високите съдържания на витамин Е. Този витамин се явява един от най-важните антиоксиданти, който предпазва клетките от преждевременно стареене и организма от свободни радикали.

В бадемите са съсредоточени и витамини от групта В, без които човешкият организъм не би могъл да функционира правилно. Ползите от консумирането на бадеми при бъбречни проблеми са осезаеми, спомагат за по-лесно отделяне на песъчинки. Нормализират работата на черния дроб и далака, пречистват кръвта. Действат като естествен  аналгитик. Редовният и регулиран прием на бадеми подобрява мозъчната дейност, намалява стреса и лекува безсъние. употребата им в кулинарията е широко застъпена.

Всеизвестно е,че консумацията им в сурово състоояние е препоръчителна. Уникално сладкарско изделие от бадеми е марципанът. Произвежда се от фино смляни на паста бадеми, към която се добавя пудра захар. Бадемовата паста (известна още като бадемов марципан) е подходяща за глазура  на торти или самостоятелно, оформена като бонбони.

 


Източник: balcho.bg
Вашият IP адрес е: 18.207.254.88