Languages:  Български  English  
Currencies:  


Тапиока (Маниока) 500g

3.75лв.

Разпродадено


  • Доставно тегло: 0.55кг.

Съдържание: нишесте, извлечено от грудковите корени на растението Маниока (Manihot esculenta). В цял свят е известно под името Тапиока.

Предназначение: Маниоката е едно от най-полезните растения използвани за храна от човека. Полени от нея, датирани от 4600 пр.н.е. са намерени в низините на Мексиканския залив. Най-старите преки свидетелства за култивиране са открити при археологически разкопки в Салвадор. Те доказват, че маите са отглеждали маниока преди 1400 години. Благодарение на прекрасния си хранителен състав и най-вече заради липсата на глутен в нея, тапиоката се препоръчва при режими на здравословно хранене, при необходимост от редукция на телесното тегло, при глутенова непоносимост. Подходяща храна е за спортисти или хора, които извършват тежък физически труд, тъй като има висока енергийна стойност и почти няма мазнини. Богата е на белтъчини и важни минерали, като калций, калий, желязо, магнезий, фосфор, цинк и др. Съдържа холин, който е от изключителна важност за обмяната на веществата в организма.

Препоръки за употреба: Тапиоката има натурален вкус и аромат. Може да бъде използвана във всякакви комбинации. Подходяща е за сгъстяване на супи, сосове и ястия, като 1с.л. от нея се равнява на 2 и 1/2 с.л. пшенично брашно. Има широко приложение в рецептите за шейкове, кремове, сладкиши, хлебчета, каши, замествайки пшеничните и царевични нишестета и брашна. Имайте предвид, че тапиоката има свойството да желира допълнително.



Хранителна стойност на 100g:

Калории: 358
Мазнини: 0.02g
Наситени мазнини: 0g
Мононаситени мазнини: 0g
Холестерол: 0g
Натрий: 1g
Калий: 11mg
Общо въглехидрати: 88.69g
Фибри: 0.9g
Захари: 3.35g
Белтъчини: 0.19g
Вода: 10.99ml
Калций: 20mg
Желязо: 1.58mg
Фосфор: 7mg
Магнезий: 1mg
Цинк: 0.12mg
Селений: 0.8mg
Мед: 0.02mg
Манган: 0.11mg
Холин: 1.2mg
Аргинин: 0.02mg
Аспарагинова киселина: 0.01g
Глутаминова киселина: 0.03g




Вашият IP адрес е: 54.166.199.178