Languages:  Български  English  
Currencies:  


Магнезиево олио 200ml - Zechstein

11.00лв.

Добави в количката:  • Модел: 1517
  • Доставно тегло: 0.3кг.
  • Производител: Zechstein minerals

Минералът Магнезий се среща в различни съединения в природата. Магнезият играе основна роля в нашия енергиен баланс и в повече от 325 ензимни процеса. Както човешкото тяло се нуждае от вода, по подобен начин то естествено консумира магнезий всеки ден, но не разполага със система за поглъщане на този минерал.

Още преди много години е бил известен терапевтичният ефект на магнезиевия хлорид (магнезиево олио) при кожни заболявания, като псориазис например. Не е тайна, че хранителните продукти днес съдържат твърде малко магнезий и че този недостиг трябва да бъде компенсиран по някакъв начин, тъй като много от здравословните проблеми на хората се оказват свързани с магнезиев дефицит.

Магнезиевото олио всъщност не е олио, но е посочено като такова тъй като при втриване, кожата се усеща гладка и мека. То представлява концентрат от чист натурален магнезиев хлорид, разтворен във вода.
Магнезиевото олио много лесно се абсорбира от кожата, от където магнезиевите йони се разпространяват в целия организъм.

Понякога след абсорбиране на магнезия, по кожата остават бели следи, които по никакъв начин не трябва да будят притеснение, те могат да бъдат премахнати много лесно с вода.
Лекото изтръпване и чувството на затопляне са показателни за това, че магнезият е бил добре абсорбиран.

Усвояването на магнезий посредством кожата е бърз и сигурен начин той бързо и лесно да се абсорбира в тялото, като много подходящи за целта са кожата в коремната област и кожата под мишниците. Препоръчва се втриване всяка вечер преди лягане.

Много хора имат усещане за по-добър и дълбок сън след употреба преди лягане.

Най-добрият натурален продукт, който компенсира дефицита на магнезий в организма, подхранва кожата, отпуска мускулите, повишава клетъчната енергия и поддържа жизнените процеси в цялото тяло.

Магнезият в най-чистата си форма се извлича от дъното на изчезнало вече море в Северна Европа. В организма бързо се усвоява, но и лесно се изхвърла, така че трябва постоянно да се попълва. Без него ензимите не могат да вършат нормално работата си. Той е "антистресов" минерал и въздейства нормализиращо върху цялата нервна система. При недостига му, човек става нервен, раздразнителен, нарушава се съня. Може да бъде определен и като минерала на подмладяването. Предпазва от калциране на органите и тъканите, характерно за старостта. Допринася за здрава имунна и ендокринна системи, повлиява положително сърдечния ритъм, подпомага усвояването и обмяната на витамини, повечето хормони и други минерали.
 Магнезиево олио се препоръчва при: хронична умора, отслабване на имунната система, мускулна слабост, камъни в бъбреците, остеопороза, зъбен кариес, проблеми с кръвното налягане, инсулт, атеросклероза, висок холестерол, апатия, депресия, нервност, отслабване на паметта, диабет, диабетна невропатия, мускулни крампи, екзема, псориазис, брадавици, кокоши трън, разширени вени, спортни травми, аутизъм.

При чувствителна кожа разредете 1 ч.лъжичка магнезиево олио с 1 и половина ч.лъжичка вода.

Употреба: Интердермална - чрез втриване по кожата.

Противопоказания: пациенти с бъбречни, чревни, вродени и нервномускулни заболявания трябва винаги да се консултират със своя лекар.

Ако кожата все още е зачервена и изтръпнала един час след употреба, спрете употребата на съответния продукт и се консултирайте с лекар.
 Производител: Zechstein minerals BV - Холандия

Съдържание: 31.2% MgCl2 в гел

Източници: magnezij.com
Вашият IP адрес е: 3.237.234.213