Languages:  Български  English  
Currencies:  


Now Витамин E-400 IU MT - 100 дражета

46.00лв.

Добави в количката:  • Модел: 0892
  • Доставно тегло: 0.18кг.
  • Производител: Now Foods

-Мощен антиоксидант
-Подобряване снабдяването с кислород на тъканите
-Стимулиране на имунната система
-100% микс от естествени Токофероли
-За здрава имунна и сърдечно-съдова система

Vitamin E e всъщност група от осем различни комплексни вещества с антиоксидантни свойства, наречени токотриеноли и токофероли (алфа, бета, гама и делта). Първоначално този витамин се е считал за мазнина, която се извлича от растителни източници.

Vitamin E е есенциален витамин, което означава, че човешкият организъм не може да го синтезира самостоятелно и следователно е необходим ежедневен прием чрез храна или добавки. Vitamin E е мастноразтворим витамин и се съдържа в клетъчните мембрани. Алфа-токоферола функционира като силен антиоксидант, като не позволява образуването на свободни радикали и намалява оксидирането на липиди в клетките. Vitamin E подобрява функциите на имунната и сърдечно-съдовата система, както е и необходим за тъкани, които се нуждаят от приток на повече кислород като сърцето, мозъка и половите органи.

Недостигът на Vitamin E може да бъде причина за възникването на редица болести като стерилност, менструални проблеми, скъсен живот на червени кръвни клетки, невромускулни увреждания и др.
Вашият IP адрес е: 3.95.63.218