Languages:  Български  English  
Currencies:  


Прополис (пчелен клей) 30g

8.70лв.

Добави в количката:  • Модел: 905
  • Доставно тегло: 0.03кг.
  • Производител: Bilbo

Propolis

 


Съдържание: 100% натурален прополис.

Произход: България

Пакетирано от "ЗЕТ 1" ООД

Хранителната добавка, не се препоръчва за хора с алергии към пчелни продукти! Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

 

 

 


 

 

 

Прополис стопира вирусите

 

Изследване доказва, че прополисът съдържа компонент наречен Artipilin C, който проявява значителни противовъзпалителни свойства, когато се прилага кожно. Приемът на прополис ускорява времето за реакция на имунната система, давайки й шанс да защити организма, преди вирусът да е взел надмощие.
  Прополисът съдържа, които регулират имунната система и засилват нейния отговор срещу бактериални и вирусни агенти. Ефектът се постига чрез активиране на Тол-подобни рецептори TLR-2 и TLR-4 - мембранни белтъци и рецептори по повърхността на някои клетки, които разпознават чужди за тялото частици и предават правилните сигнали за тяхното местонахождение и структура към имунната система. Това предизвиква синтезирането на провъзпалителните цитокини като интерлевикин 1 - IL-1. Тяхната функция е да ускорят диапедезата - преминаването на бели кръвни клетки като микрофагите или "стражите на кръвта" през стените на кръвоносните съдове към тъканите, където има налична инвазия на чужди тела, започнали инфекцията или тъканната повреда.
  Макар тази каскадна реакция да протича като част от нормалния имунен отговор, тя може да се окаже твърде бавна срещу някои вируси и да не успее да ги спре навреме, което води до развитието на вирусни заболявания като грип.
  Освен това прополисът е богат на витамини и минерали - съдържа над 60 минерални съединения. Те включват вариращи концентрации на калций, цинк, магнезий, желязо, калий, фосфор, мед, кобалт, както и 16 аминокиселини, с които подпомага енергийните нива на организма. Съдържа още витамините A, B1, B2 и B3. Тези факти го превръщат в отлична алтернатива на мултивитаминните добавки, които могат и да съдържат същите вещества, но в синтетична, изкуствена форма.
  Прополисът облекчава симптомите на бронхит и туберколоза, предпазва и зъбите. Помага за ускорението и правилно зарастване на рани. Кремове с екстракт от прополис се използват за облекчаване на кожни възпаления и раздразнения.

Източник: вестник "Земя", приложение "Здраве" от 14.11.2013г.
Вашият IP адрес е: 3.239.111.79