Languages:  Български  English  
Currencies:  


Телешки колаген с лецитин

Започва от:

Моля изберете:

Грамаж Нето


Добави в количката:  • Модел: 1670

Телешки колаген със слънчогледов лецитин.

Лецитинът помага за по-лесното разтваряне във всякакви течности. Той е добър емулгатор и поради това се използва често в хранително-вкусовата промишленост. Ако обърнете внимание на етикетите на дребни десерти, вафлички, шоколадови изделия, ще видите колко е голяма ролята му в производството на храни. Лецитинът се извлича от различни продукти, например от соя, но точно той може да предизвика алергии. В случая е слънчогледов, което прави продукта значително по-добър. Лецитинът се свързва с мастните капчици, които се движат с кръвотока и да ги извежда с отделителната система. Той се продава и като самостоятелна хранителна добавка, но цената му е около20 лв за 100 гр, зависи от доставчика.

Колагенът, както е известно "слепва" телата ни. Той е част от кожата, костите, сухожилията, има го навсякъде в телата ни. С годините, естественото му производство намалява, поради което е полезно и здравословно да го добавим към менюто си.

Приема се  в шейкове, смути, добавен към сок, айран, фреш, към мюсли, с кисело мляко или както прецените. Някои го добавят дори към кафето си. Достатъчно е да използвате еднократно по 1 чаена лъжичка. Ако го вземате едновременно с вит. С, усвояването и ползата му нарастват.

Препоръчителната доза за прием е от 3.5 до 12-15 гр. Когато вземате колаген на капсули, погледнете колко милиграма са. За да постигнете доза от 3.5 гр, трябва да приемате около 10 бр. капсули. Остава на вас да прецените как е по-удобно и по-евтино като вариант.

Разликата в колагените, дозирани в капсули много често се изразява в гръмката реклама и високата цена, красивите етикети и описания, с картинки на стегнати кожи и раздвижени стави. Има фирми, които ги коминират с вит. С или други добавки, но вие също може да го правите, като си ги вземате допълнително. 

Прием: Препоръчителен дневен прием 1 голяма супена лъжица с връхче. Колагенът е неутрален на вкус и аромат и може да се приема в горещи и студени напитки. Той може да се добавя в шейкове, мляко, кафе и дори само вода. Може да се добавя към смути с различни прахообразни продукти (куркума, джинджифил, какао, спирулина, пасиран плод, слени ленено семе, ядки, псилиум на прах и др.).

Произход: Швеция
Вашият IP адрес е: 3.232.133.141