Languages:  Български  English  
Currencies:  


Псилиум хуск на прах (Psyllium Husk) 2 Х 125 г.

13.00лв.  12.35лв.
Спести: 5% отстъпка

Добави в количката:  • Доставно тегло: 0.35кг.
  • Производител: DrogaBg

Псилиум хуск (2 пакета по 125 гр.)

Psyllium seed husks, известен още като ispaghulaisabgol или psyllium, са частици от семената на растението Plantago ovata, (род Plantago), типично за Индия, Бангладеш и Пакистан. Интересно е да се спомене и това, че билката живовлек спада към същия род растения.

Медици и диетолози препоръчват фибрите при запек и диария, наднормено тегло, диабет тип 2, хемороиди, възпаления на червата, високо кръвно (следствие от висок холестерол). Приети с поне 250-300 мл. течност образуват в стомаха гелоподобна маса, която го запълва. Това създава чувството за ситост и по този начин може да пропуснете хранене. В дебелото черво при разграждането на псилиума се отделя маслена киселина (бутират). Тя е изключително важна за здравето му и именно благодарение на това е връзката между употреба на Plantago ovata и рак на дебелото черво.

Когато употребяваме хуск на люспи, еднократната доза е 1 с.л. Той представлява люспите на семената. По-добър вариант е да се приемат семена на прах, защото комбинацията на разтворими и неразтворими фибри е наполовина. Дозата на прахообразния псилиум е 1 ч.л. (около 6-7 гр.). И двата варианта е добре да се приемат 2 пъти дневно. В зависимост от резултатите, които искате да постигнете, препоръките за прием са различни, но все пак не е добре да се приемат повече от 25-30 гр. дневно. За да има резултати, трябва да се употребяват 7-8 седмици.
Псилиумът не съдържа глутен.

Препоръчителен дневен прием: 1 чаена лъжица с връх, смесена с вода или прясно изцеден сок, 1-2 пъти на ден, може и преди лягане. Задължително е след това да пиете повече вода.
Внимание: Винаги се уверявайте, че псилиум фибрите са добре разтворени във водата и няма останали бучки, които могат да зтруднят преглъщането и да предизвикат вдишване на прах от фибрите към трахеята!

Произход: ЕС

Фибрите, които предлагаме на съдържат алергени и ГМО. Произведени са според европейските директиви и не са излагани на йонизиращо лъчене.

Състав за 100 гр.

енергия 776 kJ / 194 kcal
протеин 1.4 g
фибри 87.5 g
въглехидрати 2.5 g
мазнини 2 g


Снимка на растението Plantago ovata

Снимка на растението Plantago ovata
Вашият IP адрес е: 54.161.118.57