Languages:  Български  English  
Currencies:  


Псилиум хуск на прах (Psyllium Husk)

Започва от: 2.15лв.

Моля изберете:

Грамаж Нето


Добави в количката:Psyllium seed husks, известен още като ispaghulaisabgol или psyllium, са частици от семената на растението Plantago ovata, (род Plantago), типично за Индия, Бангладеш и Пакистан. Интересно е да се спомене и това, че билката живовлек спада към същия род растения.

Медици и диетолози препоръчват фибрите при запек и диария, наднормено тегло, диабет тип 2, хемороиди, възпаления на червата, високо кръвно (следствие от висок холестерол). Приети с поне 250-300 мл. течност образуват в стомаха гелоподобна маса, която го запълва. Това създава чувството за ситост и по този начин може да пропуснете хранене. В дебелото черво при разграждането на псилиума се отделя маслена киселина (бутират). Тя е изключително важна за здравето му и именно благодарение на това е връзката между употреба на Plantago ovata и рак на дебелото черво.

Когато употребяваме хуск на люспи, еднократната доза е 1 с.л. Той представлява люспите на семената. По-добър вариант е да се приемат семена на прах, защото комбинацията на разтворими и неразтворими фибри е наполовина. Дозата на прахообразния псилиум е 1 ч.л. (около 6-7 гр.). И двата варианта е добре да се приемат 2 пъти дневно. В зависимост от резултатите, които искате да постигнете, препоръките за прием са различни, но все пак не е добре да се приемат повече от 25-30 гр. дневно. За да има резултати, трябва да се употребяват 7-8 седмици.
Псилиумът не съдържа глутен.

Препоръчителен дневен прием: 1 чаена лъжица с връх, смесена с вода или прясно изцеден сок, 1-2 пъти на ден, може и преди лягане. Задължително е след това да пиете повече вода.
Внимание: Винаги се уверявайте, че псилиум фибрите са добре разтворени във водата и няма останали бучки, които могат да зтруднят преглъщането и да предизвикат вдишване на прах от фибрите към трахеята!

Произход: ЕС

Фибрите, които предлагаме на съдържат алергени и ГМО. Произведени са в синхронизация с европейските директиви и не са излагани на йонизиращо лъчене.

Състав за 100 гр.

енергия 776 kJ / 194 kcal
протеин 1.4 g
фибри 87.5 g
въглехидрати 2.5 g
мазнини 2 g


Снимка на растението Plantago ovata

Снимка на растението Plantago ovata
Отзиви: 1

Вашият IP адрес е: 18.215.161.19