Languages:  Български  English  
Currencies:  


Now Melatonin 3 мг - 60 капсули

17.00лв.

Добави в количката:  • Модел: 3255
  • Доставно тегло: 0.12кг.
  • Производител: Now Foods

Регулиране на биологичния часовник;
Подобряване на съня;
Премахване на нощните събуждания;
Стимулиране на имунитета;

Мелатонин се произвежда в епифизната жлеза на мозъка, а също така в стомашно-чревния тракт и ретината на очите. Той се секретира през ноща, по естествен път от аминокиселината триптофан, чрез синтез на серотонин.

Мелатонин играе ролята на регулатор на вътрешния биологичен часовник на човека. Човешкият живот е подчинен на определен биологичен ритъм, а чрез него се осигурява прецизното регулиране на различните органи и системи в тялото. Ролята на Мелатонин е от първостепенно значение за правилната функция на този механизъм.

При високи нива на Мелатонин в мозъка събужданията през нощта значително намаляват, а качеството на съня се подобрява. Той регулира нивата на другите хормони с цел по-здрав сън и отпускане на тялото. Занижените нива на Мелатонин Мелатонин могат да доведат до нарушения в качеството на съня или пък чувство на безпокойство и страх, а понякога и продължителна умора и агресия към околните.

Мелатонин подпомага и действието на антиоксидантите в храната и подпомага за стимулирането на имунната система. Освен това той забавя процесите на стареене в организма и спомага секрецията на полови хормони.

Начин на употреба:
Една доза вечер преди сън заедно с чаша вода.
Вашият IP адрес е: 18.234.236.14