Languages:  Български  English  
Currencies:  


Now Витамин B-2 (Riboflavin) 100ml - 100 капсули

23.00лв.

Добави в количката:  • Модел: 0447
  • Доставно тегло: 0.2кг.
  • Производител: Now Foods

Витамин B2 Рибофлавин - Riboflavin е нужен за образуване на червени кръвни клетки, производство на антитела, снабдяването на клетките с кислород и растежа. Витамин B-2 (Рибофлавин, Riboflavin) е нужен за добро очно здраве, предотвратява образуването на очно перде.

Витамин B2 Рибофлавин - Riboflavin участва в обмяната на въглехидрати, мазнини и протеини. Този витамин заедно с витамин А подобрява функцията на клетъчните мембрани на клетките в храносмилателния тракт. Витамин B2 Рибофлавин - Riboflavin улеснява усвояването на кислорода от тъканите на кожата, косата, ноктите и косата, помага за премахване на пърхут и при усвояването на желязо и витамин B6 (pyridoxine).

Прием на адекватни количества Витамин B2 Рибофлавин - Riboflavin е важен при бременност, защото липсата на този витамин може да доведе до увреждания в тъканите на развиващия се зародиш, дори и ако, при майката няма признаци за недостиг от Витамин B2 Рибофлавин - Riboflavin. Рибофлавинът е нужен при метаболизма на аминокиселината Триптофан (Tryptophan), която се превръща в Ниацин (Niacin) в тялото.

Дефицит на Витамин B2 Рибофлавин - Riboflavin могат да доведат до рани и възпаления в устната кухина и езика, дерматити, загуба на коса, безсъние, повишена чувствителност, храносмилателни разстройства, забавен растеж, забавени рефлекси и ментални функции.
Вашият IP адрес е: 3.95.63.218