Languages:  Български  English  
Currencies:  


Now Витамин B12 Instant Energy - 100 дражета

35.00лв.

Добави в количката:  • Модел: 0459
  • Доставно тегло: 0.15кг.
  • Производител: Now Foods

Instant Energy - Vitamin B12 на NOW Foods е най-сложен по химическа структура от всички витамини. Витамин Б12 притежава различни форми, но не всички са еднакво ефективни. Най-ефективната форма на витамин Б12 е метилкобаламин. Въпреки това, най-разпространената форма на Vitamin B12 е цианокобаламин, защото по-лесно се произвежда и е по-евтина. За съжаление, тази форма на Витамин е трудна за усвояване от организма и обикновено малките количества, които се усвояват са неефективни.

Метилкобаламин е активен при растежа и защитата на нервната тъкан. Големи количества са особено необходими за предпазване от разпадане на нервната тъкан в процеса на стареене. Instant Energy - Vitamin B12 във формата си на метилкобаламин спомага за предотвратяването на Паркинсонова болест и намалява разпространението на болестта при тези, които я имат.

Витамин Б12 на NOW е изключително необходим за денатурирането на хомоцистеин (вреден вторичен продукт от протеиновият метаболизъм) и преобразуването му в метионин, който служи за изграждането на белтъчини. Поради това той играе изключително важна роля в протеиновата синтеза, нужна за сърдечно-съдовата дейност. Високи нива на хомоцистеин могат да причинят сърдечни заболявания и инфаркт.
Вашият IP адрес е: 18.206.14.36