Languages:  Български  English  
Currencies:  


Кориандър

Започва от: 1.20лв.

Моля изберете:

Грамаж Нето






Добави в количката:



Консервиращите, лечебните и вкусовите качества на кориандъра са били забелязани отдавна и благодарение на тях той се е превърнал в една от най-изпозваните подправки.
Кориандърът, наричан още кишниш, е едногодишно тревисто растение. Предполага се, че произходът му е от Средиземноморския регион.

В кулинарията се използват плодовете и листата на кориандъра. Изсушените плодове се използват леко запечени или запържени, за да се засили ароматът им. Те се слагат в началото на приготвянето на ястието.

В кухнята на европейските народи плодовете на кориандъра се прибавят към различни маринати заедно с бахар, дафинов лист и карамфил. Използват се в ястия и консерви от овнешко и свинско месо, като се комбинира с лук, чесън, черен пипер и риган. Със смлян кориандър се ароматизират някои сладкиши, меденки, ликьори и др.

Плодовете на кориандъра стимулират отделянето на секреции в стомаха, червата, жлъчката и белите дробове. Те влияят благотворно на кръвоносните съдове и имат противомикробно действие.

Coriandrum sativum




Вашият IP адрес е: 54.224.247.42