Languages:  Български  English  
Currencies:  


Хималайска едра сол - пакет 250г /Йодирана/

1.00лв.

Добави в количката:  • Модел: 552
  • Доставно тегло: 0.26кг.

Хималайската сол е известна като най-чистата и висококачествена сол на планетата. Добива се ръчно в солни мини в подножието на Хималаите в Северен Пакистан. Големите солни кристали се измиват и се сушат на слънце, след което се натрошават. Не се пречиства и не се деминерализира по химичен път, което позволява да се съхрани кристалната й структура.
Кристалната хималайска сол е 100 процента натурален продукт. Доказано е, че съдържа жизнено важни за човека минерали и елементи, които се усвояват лесно от организма след разтварянето на кристалите. Сред тях са калий, калций, фосфор, магнезий. Розовият й цвят се дължи на съдържащото се в нея желязо.
Вкусовите качества на хималайската сол позволяват тя изцяло да замени обикновената готварска сол на трапезата ни както в сурови, така и в термично обработени блюда, като се избегнат всички негативни ефекти от употребата на натриев хлорид. Освен това солният разтвор се използва за прочистване на синусите, за гаргара, при възпаление на венците и устната кухина, за инхалации, при кожни проблеми, ухапвания и др. Намира широко приложение в козметични маски за лице и тяло, чудесна добавка е към солите за вана.
Вашият IP адрес е: 44.192.254.246