Languages:  Български  English  
Currencies:  


Телешки хидролизиран колаген

Започва от: 10.00лв.

Моля изберете:

Грамаж НетоДобави в количката:  • Модел: 1640

   

Какво е говежди колаген?

Колагенът е основен структурен протеин в тялото. Като основен компонент на съединителната тъкан, той е най-разпространеният протеин при бозайниците, което прави 25% до 35% от цялото тяло. Колагенът се състои от аминокиселини. Най-често се намира във влакнестите тъкани като сухожилия, връзки и кожа.

В зависимост от степента им на минерализация, колагеновите тъкани могат да бъдат твърди (кости), сухожилия, или смесени (хрущяли). Колагенът изобилства в роговицата, кръвоносните съдове, червата, междупрешленните дискове и дентина в зъбите. В мускулната тъкан служи като основен компонент на ендомизиума. Колагенът представлява един до два процента от мускулната тъкан и 6% от теглото на силни, сухожилни мускули. Желатинът, който се използва в храните и промишлеността, е колаген, който е хидролизиран необратимо. Колагенът има много медицински приложения за лечение на проблеми при костите и кожата.

Името колаген идва от гръцки и означава "лепило". Той всъщност играе точно такава роля - слепва ни в едно цяло.

Досега са идентифицирани и описани 28 вида колаген. Те могат да бъдат разделени на няколко групи според структурата, която те формират. Над 90% от колагена в човешкото тяло е тип I.

Най-често срещани са:

Тип I: кожа, сухожилие, съдове, органи, кости (основен компонент на органичната част на костите)
Тип II: хрущяли (основен компонент на хрущяла)
Тип III: ретикуларен (основен компонент на ретикуларни влакна), често срещан при I тип
Хидролизираният колаген има много по-малко молекулно тегло в сравнение с натуралния колаген или желатин. Изследванията показват, че повече от 90% от хидролизирания колаген се усвоява и до един час се разнася като малки пептиди в кръвния поток. От кръвта, пептидите (съдържащи хидроксипролин) се транспортират до тъканите (например, кожа, кости и хрущял), където действат като градивни елементи за местните клетки и спомагат за повишаване производството на нови колагенови влакна.

Прием: Препоръчителен дневен прием 1 голяма супена лъжица с връхче. Колагенът е неутрален на вкус и аромат и може да се приема в горещи и студени напитки. Той може да се добавя в шейкове, мляко, кафе и дори само вода. Може да се добавя към смути с различни прахообразни продукти (куркума, джинджифил, какао, спирулина, пасиран плод, слени ленено семе, ядки, псилиум на прах и др.).

Състав: телешки хидролизиран колаген без примеси.

Произход: Германия
Вашият IP адрес е: 3.236.83.154