Languages:  Български  English  
Currencies:  


Нахут насипен

Започва от: 5.00лв.

Моля изберете:

Грамаж Нето





Добави в количката:



Нахутът (Cicer arietinum), наричан често също леблебия (когато е печен) или сланутък, е растение от семейство Бобови. Той е една от най-рано култивираните от човека култури.
Често се използва за приготвяне на ястието хумус.
Хранителна стойност: Нахутът е добър източник на белтъчини (протеини), необходими на организма за клетъчното възстановяване. Изобилието от витамин Е укрепва имунитета, предпазва сърцето и поддържа здрави кожата и косата. Той съдържа и цинк, който подобрява функциите на имунната система и тимуса. В допълнение нахутът е полезен източник на изофлавони, които имат естрогеноподобен ефект и потискат образуването на тумори.
Ядките на нахута, подобно на тези на повечето бобови растения, са богат източник на белтъчини (около 20% от сухото съдържание). Те са също така добър източник на лецитин и фолиева киселина. Съдържанието на мазнини е ниско в сравнение с други ядки (например орехи, фъстъци и др.), което го прави изключително подходящ за включване към диетични режими.




Вашият IP адрес е: 54.167.95.51