Languages:  Български  English  
Currencies:  


Лайка 50g - Кармен

2.55лв.

Добави в количката:  • Доставно тегло: 0.035кг.
  • Производител: Билки Кармен

Лайка цвят /Matricaria chamomille/ Flores Chamomillae

Лайката e едногодишно тревисто растение с разклонено стъбло. Високо е до 50 см. Листата са двойно и тройноперести, нишковидни, нарязани. Цветовете са събрани в съцветие кошничка. Цветните кошнички са разположени на върховете на многобройните стъблени разклонения на дълги дръжки и се състоят от околовръстни, бели, езичести, женски цветчета и вътрешни, тръбести, жълти, двуполови цветчета. Цветното легло е изпъкнало, а отвътре - кухо.

Действие и приложение: Препоръчва се при остри инфекции и възпаления на горните дихателни пътища, фарингит, ларингит, остър бронхит, възпаления на устната лигавица, венците и гърлото, зъбобол, заболявания на храносмилателната система, хепатит, жлъчнока­менна болест и дискинезия на жлъчните пътища, миома на матката, възпаление на влагалището, екземи, циреи, безсъние, невро­зи, изгаряне, измръзване, невродермити и трудно заздравяващи рани.

Начин на употреба: две супени лъжици лайка се запарват с 500 мл вода и се оставят да киснат в затворен съд половин час. Пие се на 3 порции за 1 ден.
Вашият IP адрес е: 18.207.255.49