Languages:  Български  English  
Currencies:  


Глухарче стрък 50гр - Кармен

2.30лв.

Добави в количката:  • Доставно тегло: 0.055кг.
  • Производител: Билки Кармен

Глухарче стрък (Herba Taraxaci)

Многогодишно тревисто растение, високо до 30 см, чиято надземна част се състои от розетка от листа и цилиндрично, кухо стъбло, на върха, на което се намира една цветна кошничка. Листата са с неправилно изрязана петура, с едри заострени дялове, насочени към дръжката. Цветната кошничка е съставена от жълти, езичести цветове. Обвивката на кошничката е с три реда зелени листчета, като най-външните са извити надолу. При лошо време и нощем кошничките се затварят. Плодът е елипсовиден, на върха с хвърчилка от дълги бели власинки. Растението развива късо коренище, което преминава в дебел месест корен, дълъг до 20 см. Цъфти от ранна пролет до есента. Използват се корените.

Действие и приложение: При чернодробни възпаления, заболявания на жлъчния мехур, жлъчни камъни, жълтеница, хемороиди, стомашен и чревен катар, при камъни, пясък и други заболявания на пикочния мехур, метеоризъм, запек и противоглистно.

Начин на употреба: 2 чаени лъжички се заливат с 1 чаша студена вода и се оставят да престоят минимум 8 часа. Това е доза за 1 ден. Пие се половин час преди ядене.
Вашият IP адрес е: 35.170.81.210