Languages:  Български  English  
Currencies:  


Дяволска уста 50гр - Кармен

1.85лв.

Добави в количката:  • Доставно тегло: 0.055кг.
  • Производител: Билки Кармен

Дяволска уста стрък (Herba Leonuri)

Внимание: СИЛНО ДЕЙСТВАЩА БИЛКА! Отпуска се по лекарско предписание!

Дяволската уста е многогодишно тревисто растение, високо 50-120 см, с право, четириръбесто, надлъжно набраздено, кухо и покрито с власинки стъбло. Листата са на дълги държки, голи и покрити с власинки. Листата отгоре са тъмнозелени, а отдолу – светлозелени. Цветовете са разположени в прешлени по няколко в пазвите на горните листа. Чашката е фуниевидна, с 5 твърди, закривени навън зъбчета. Плодът е сух, разпадлив на 4 тристенни орехчета. Растението цъфти през втората половина на лятото. Среща се из нивите, по тревистите места и покрай дворовете в цялата страна. Използват се надземната част на растението.

Действие и приложение: Билката притежава свойства, близки до тези на валерианата. Прилага се при повишена нервна възбудимост, безсъние, хистерия, сърдечни неврози, начални стадии на хипертония, кардиосклероза, леки форми на Базедова болест, климактерич­ни нервни смущения.

Начин на употреба: Под форма на запарка - 2 супени лъжици ситно нарязана дрога се заливат с 500 мл вряща вода и се оставят да престоят 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 3-4 пъти на ден преди ядене.
Вашият IP адрес е: 35.170.81.210