Languages:  Български  English  
Currencies:  


Вратига 40 гр Съни

1.10лв.

Добави в количката:  • Модел: 1195
  • Доставно тегло: 0.06кг.

Вратига (Chrysanthemum vulgare bernh.)
Действие и приложение. Действува антисептично и спазмолитично, но преди всичко като противоглистно средство, действието на което се дължи на туйона. Ефектът е сигурен, но поради силната отровност на туйона трябва да се прилага внимателно. В малки дози вратигата се прилага при заболявания на храносмилателните органи (при липса на апетит, метеоризъм, запек, стомашни колики и кървави диарии) Препоръчана е при болки в ходилата, като се прилага под форма на запарка за бани; също при ставни болки, в компреси при контузии. При всички случаи се прилага внимателно!
Българската народна медицина прилага вратигата доста нашироко под форма на запарка при нервни смущения, спазми в стомаха, при болезнена и нередовна менструация, главоболие, като диуретично средство, при подагра, при малария, възпаления на пикочния мехур и бъбреците, при пясък и камъни в същите, против бяло течение у жените (в последния случай промивки със запарка), за прогонване на глисти и тении и за измиване на главата против пърхот.

текстът е от "Фитотерапия" III-то издание, издателство Медицина и физкултура" 1969 год., стр.121

Може да се ползва при: възпаления на черния дроб, жлъчката, камъни и пясъци в бъбреците и пикочния мехур, главоболие, бяло течение, хистерия.

Начин на употреба: 1 супена лъжица от билката се залива с 400гр вряла вода. Кисне 10 мин. Запарката се пие 3 пъти дневно по 80гр преди ядене.

Опаковка: Пакетче 40гр

Произход: ЕС

Информацията, поднесена тук не трябва да се използва за подмяна на добрите медицински практики, за лечение и самолечение. При здравословни проблеми се обръщайте към представители на традиционната медицина и личният си лекар!Вашият IP адрес е: 44.200.145.223