Languages:  Български  English  
Currencies:  


Салвия (Salvia, Sage) - градински чай

Започва от: 3.85лв.

Моля изберете:

Грамаж Нето
Добави в количката:  • Модел: 2321; 60252
  • Производител: Oxalis

Лечебно действие и приложение: Регулира секреторните функции на организма, проявява дезинфекционно и противовъзпалително действие, успокоява перисталтиката на червата. Лечебният ефект се дължи на етеричното масло и дъбилните вещества. Прилага се при заболявания на дихателните органи, възпаление на глътката (ларингит), ангина, диария, болести на жлъчката и черния дроб.

В българската народна медицина листата на градинския чай се използват при болки в стомаха и червата, при газове, кръвохрачене, продължителна менструация, виене на свят, припадъци, епилепсия, ускорено сърцебиене, камъни в пикочния мехур и бъбреците, за намаляване млякото на кърмачките при отбиване на децата.

Външно приложение: За гаргара при гърлобол, за жабурене при зъбобол, за укрепване на венците и при рани в устата, за бани при кожни обриви, за компреси при гнойни рани, навяхване, подагра, ревматизъм, за промивки при бяло течение и хемороиди.

Вътрешно приложение: 1 с.л. от билката се залива с 400 мл вряла вода. Кисне 1 час. Пие се по 1 винена чаша преди ядене, 4 пъти дневно.

Внимание! Да не се употребява при остро възпаление на бъбреците и остра кашлица!

Независимо от ползите за здравето, продукта не е предназначен за лечение или предотвратяване на заболяване.

50гр са достатъчни за около 6-8.5 литра чай.

Употреба: Използвайте по 1.5 g. (2 препълнени ч.л.) от билката за 250 мл. кипнала вода. Оставете да се извлича 5-10 мин. и прецедете. Пийте по 1-2 пъти дневно. Чаят не е подходящ за деца, бременни и кърмещи жени.

произход: Албания
Вашият IP адрес е: 3.80.4.147